Home > Storbritanniens EU-ambassadör Ivan Rogers avgår oväntat.

Storbritanniens EU-ambassadör Ivan Rogers avgår oväntat.

Storbritanniens EU-ambassadör Ivan Rogers har oväntat och abrupt avgått, bara månader innan Storbritannien formellt väntas inleda sina Brexit-förhandlingar där han skulle ha spelat en avgörande roll.

Det rapporterar Financial Times på tisdagen.

Ivan Rogers informerade på tisdagseftermiddagen sin personal om att han skulle avgå från sin post i förtid och lämnade tjänstemännen i chock över förlusten av en av Storbritanniens mest erfarna förhandlare, skriver tidningen.

EU-ambassadören förklarade inte skälen bakom sitt beslut, utan tonade ned det.

Sedan i slutet av 2013 då han tillträdde på posten som EU-ambassadör har Ivan Rogers varit en av de ledande förhandlarna i den förre premiärministern David Camerons förhandlingar inför folkomröstningen om EU-medlemskapet och i efterträdaren Theresa Mays förberedelser inför Brexit.

Enligt FT hade Ivan Rogers förhållande med några av ministrarna i premiärministerns team försämrats de senaste månaderna. Detta kulminerade i december med en läcka till BBC om Ivan Rogers råd till premiärministern som tydde på att det kan ta till i början på 2020 för EU att komma överens och ratificera ett övergripande handelsavtal med Storbritannien.

Ivan Rogers är en Whitehall-veteran som har tjänstgjort både under Kenneth Clarke, tidigare finansminister, och Tony Blair när han var premiärminister. Han har också varit stabschef för Lord Brittan, den tidigare EU-kommissionären, som hade ansvar för EU:s handelspolitik.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto