Home > Storbritanniens parlament väntas gå emot May om Brexit-tillägg.

Storbritanniens parlament väntas gå emot May om Brexit-tillägg.

Överhuset i Storbritanniens parlament väntas gå emot regeringen med premiärminister Theresa May i spetsen i en omröstning på tisdagen gällande ett tillägg om en möjlighet för det brittiska parlamentet att förkasta en Brexit-uppgörelse med EU.

Det rapporterar Bloomberg News.

”Jag har hela tiden sagt att vi inte kommer att blockera Brexit, men samtidigt reservera oss rätten att utmana och granska lagstiftning som läggs på vårt bord”, säger Angela Smith som är oppositionsledare från det brittiska arbetarpartiet Labour i överhuset.

Den brittiska regeringen vill snarare ha ett renare mandat och varnar för att makt till parlamentet i frågan riskerar att uppmuntra EU att ge Storbritannien ett dåligt erbjudande i hopp om att landet ska avstå från att lämna EU.

I överhuset saknar regeringen majoritet, samtidigt som vissa konservativa ledamöter opponerar sig. Tillägget ser därmed ut att röstas igenom. Regeringen kommer dock troligen att be underhuset att ta bort tillägget när underhuset åter ska behandla frågan den 13 mars.

Angela Smith från Labour säger att regeringen kan komma att stå inför nya domstolsprocesser ifall parlamentet inte engageras på ett korrekt sätt i utformningen av brexit-uppgörelsen.

Enligt regeringen kommer parlamentets godkännande av brexit-uppgörelsen att handla om huruvida man ska acceptera den framförhandlade uppgörelsen, eller lämna EU utan uppgörelsen.

Theresa May har som målsättning att inleda förhandlingarna om EU-utträdet senast den 31 mars.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
ECB
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto