Home > Super Core-inflationen i Euro-området sjunker till 2-årig lägstanotering

Super Core-inflationen i Euro-området sjunker till 2-årig lägstanotering

Volatiliteten på de internationella finansiella marknaderna har minskat dramatiskt efter det amerikanska presidentvalet. Aktierna i USA ligger ovanligt högt, medan FX-marknaden knappt rör på sig. Det ser ut som att marknaderna behöver lite julledighet, då alla vill att 2020 ska ligga bakom oss så snabbt som möjligt för att komma tillbaka till hur det såg ut 2019.

Om det är möjligt eller inte under 2021 är något vi får se med tiden. När et kommer till de finansiella marknaderna ser de ut som de brukar göra under denna tid på året.

Varje år är volatiliteten relativt låg under Black Friday och Thanksgiving. Mer specifikt brukar stora valutapar ligga helt stilla under Thanksgiving. Andra trender brukar helt enkelt fortsätta i samma riktning under högtiden.

Med det sagt är det väldigt viktigt hur FX-marknaden ser ut mot slutet av veckan, då nästa vecka är Thanksgiving-veckan. Om vändningar är mindre troliga under denna vecka, baserat på historisk analys, bör traders hålla sig till trender mot slutet av denna vecka.

Stark euro trots svaga grunder

Sommaren och hösten har handlat om en stark euro. Detta är framförallt fallet för EURUSD-kursen.

Detta stora valutapar nådde 1,19 och har inte lämnat detta område sedan dess. Samtidigt har den europeiska ekonomin försämrats snabbt och kraftigt. Nedstängningar har påverkat ekonomin, och möjligheter till fler lättnader och verbala ingripanden från EB har inte räckt för att få EURUSD att gå ned.

Det beror dock på vilken sida av trade man befinner sig. Tjurar på marknaden kan argumentera för att stabiliteten på 1,19-området är ett tecken på framtida avkastning. Björnar på marknaden å andra sidan kan argumentera för att en oförmåga att nå över 1,19 är ett tecken på svaghet.

Gårdagens inflationsrapport för Euro-området argumenterar mer för ett björnaktigt scenario. Inflationen i Core-segmentet fortsätter att ligga precis över deflation (0,2%). Dessutom saktade Super Core-inflation, det vill säga en inflation som räknas ut från HICP, ner till en 2-årig lägstanotering. Denna inflation har en direkt relation till Euro-områdets produktion.

Det ser med andra ord väldigt björnartat ut. Dessutom har ECB lovat att agera i december. Så varför sjunker inte EURUSD?

Svaret ligger i frågan – detta är en växlingskurs som visar på värdet i en valuta jämfört med en annan. Medan det må vara björnartat för EUR stiger kursen ändå om USD faller ännu mer.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt coin news

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.