Home > Svaga rapporter från Kina och Frankrike fick valutaparet EUR/USD att nå ett veckolägsta

Svaga rapporter från Kina och Frankrike fick valutaparet EUR/USD att nå ett veckolägsta

Riskaversion återvände till marknaden igår efter nedslående ekonomiska indikatorer som kom ut från Kina och euroområdet, vilket fick högre avkastningsvalutor och råvaror att vända till baisse under hela handelsdagen. Utöver valutaparet EUR/USD som noterade ett veckolägsta fick AUD och råolja också se nedåtgående rörelser. Nu när marknaderna gör sig redo att stänga för veckan, bör valutahandlare notera att en brist på viktiga nyhetshändelser i dag kan resultera i en handelsmiljö med låg likviditet. Med varje antydan om en räddningsaktion för Spanien i euroområdet, som allmänt väntas ske inom en snar framtid, kan leda till volatilitet.

EUR/USD GBP/USD USD/JPY USD/CHF AUD/USD EUR/GBP
Daglig trend up up down down up up
Veckotrend down up down up down down
Motstånd 1.3108 1.6334 79.19 0.9417 1.0572 0.8103
1.3052 1.6291 78.73 0.9372 1.0524 0.8050
1.3019 1.6262 78.40 0.9340 1.0496 0.8018
Stöd 1.2961 1.6219 77.91 0.9293 1.0448 0.7968
1.2928 1.6190 77.61 0.9262 1.0420 0.7936
1.2872 1.6147 77.12 0.9215 1.0372 0.7886

Ekonominyheter

USD – Riskaversion på marknaden ledde till uppgång för USD

Med rådande riskaversion apprecierade USD på marknaden efter ett antal nedslående indikatorer från Kina och euroområdet, vilket ledde till uppgångar för valutan mot flera av dess viktigaste valutarivaler. Valutaparet AUD/USD föll med nära 100 punkter under den asiatiska handeln och nådde så lågt som 1,0366. Trots en liten korrigering uppåt senare under dagen, var paret åter baisse under kvällens handel. Mot CHF apprecierade USD med än 90 punkter under den första halvan av handelsdagen och i slutet av den europeiska handeln låg den på 0,9350 nivån.

När det gäller dagens handel kommer valutahandlare vilja uppmärksamma meddelanden som kommer ut från euroområdet, särskilt när det gäller den nuvarande situationen i Spanien. Det förväntas allmänt att den spanska regeringen inom kort kommer att begära en räddningsaktion från ECB. Varje tecken i dag på att begäran kan komma snart kan leda till betydande volatilitet innan marknaderna stänger inför helgen. Om situationen i Spanien visar sig vara värre än man ursprungligen trott, skulle USD kunna utvidga sin uppåtgående trend jämfört med sina mer riskfyllda valutarivaler.

EUR – Nedslående franska nyheter fick EUR att vända till baisse

EUR hade nedgångar mot de flesta av dess viktigaste valutarivaler i går efter en sämre än väntad tysk indikator som ledde till riskaversion på marknaden. En nedslående kinesisk tillverkningssiffra ledde till farhågor om takten i den globala ekonomiska återhämtningen. Kontra USD tappade EUR med mer än 80 punkter under den europeiska handeln för att nå så lågt som 1,2917, vilket var ett veckolägsta. Samtidigt sjönk valutaparet EUR/JPY med cirka 78 punkter för att handlas så lågt som 100,92, den lägsta nivån sedan i fredags.

När marknaderna nu gör sig redo att stänga för veckan, kommer valutahandlare vilja uppmärksamma meddelanden från Spanien om dess skuldemissioner och om den spanska regeringen kommer att söka ett räddningspaket. Trots det faktum att en obligationsauktion igår signalerade ökad efterfrågan på spanska skulder, var de flesta investerare fortfarande övertygade att en begäran för en räddningsaktion sannolikt kommer att ske inom en snar framtid. Varje tecken på att situationen i Spanien är värre än man tidigare trott skulle kunna leda till att EUR fortsätter gårdagens nedgångar.

Guld – Priset på guld vände till baisse efter svaga globala nyheter

Guld tillbringade större delen av gårdagens handel i en baisse trend, där en serie nedslående ekonomiska indikatorer från Kina och euroområdet försvagade efterfrågan på råvaror och ädelmetaller. Priset på guld föll med mer än 15 dollar per uns och nådde så lågt som 1 567,56 dollar per uns, innan den korrigerade sig under eftermiddagens handel och stabiliserade sig runt 1578 dollar per uns.

I dag kommer investerare i guld vilja uppmärksamma valutaparet EUR/USD. Om EUR fortsätter att depreciera mot USD, kan priset på guld fortsätta gårdagens baisseartade trend. Vanligtvis innebär en försvagad EUR att priset på guld blir dyrare för internationella köpare, vilket leder till en nedgång i priset.

Råolja – Råoljepriset hade små uppgångar i nattens handel

Priset på råolja hade mindre uppgångar under den europeiska handeln igår, efter att råvaran fallit till ett sex veckors lägsta under den asiatiska handeln. Efter att ha nått så lågt som 90,94 dollar per fat under tidig morgon handel, lyckades råoljan iscensätta en kort återhämtning som förde den över 92 dollar per fat i eftermiddagens handel.

I dag kommer investerare i råolja vilja notera att om riskaversion fortsätter att vara det dominerande sentimentet på marknaden, kan priset på råolja utöka gårdagens nedgångar. Uppmärksamhet bör ägnas åt de högre avkastningsvalutorna, inklusive EUR och AUD. Om de ser ytterligare baisseartade rörelser i dag, kan också priset på råolja göra det .

Tekniska nyheter

EUR/USD

Slow Stokastiska på det veckovisa diagrammet tycks vara nära att bilda ett baisseartat kors, vilket signalerar att en korrigering nedåt kan uppstå under de kommande dagarna. Denna teori stöds av det dagliga diagrammets Williams Percent Range och RSI, vilka båda har passerat in i det överköpta territoriet. Ligga kort kan vara ett klokt val för detta par.

GBP/USD

Det dagliga diagrammets RSI ligger för närvarande i det överköpta territoriet, vilket tyder på att en nedåtgående rörelse kan inträffa i en nära framtid. Denna teori stöds av Stokastiska Slow på det veckovisa diagrammet som har bildat ett baisseartat kors. Intagande av korta positioneringar kan vara ett klokt val idag.

USD/JPY

Bollinger Bands på det dagliga diagrammet har börjat smalna av, vilket tyder på att detta valutapar kan se en prisförskjutning inom en snar framtid. De flesta andra långsiktiga tekniska indikatorer befinner sig i en intervallhandel, vilket gör riktningen på priset svår att förutse. Intagande av en vänta och se strategi kan vara ett klokt val för detta valutapar.

USD/CHF

Det dagliga diagrammets Slow Stokastiska har bildat ett hausseartat kors, vilket tyder på att valutaparet kan se uppåtgående kursrörelser den närmaste tiden. Dessutom har RSI på samma diagram sjunkit under 30-nivån. Valutahandlare kommer att vilja inta långa positioneringar för detta par idag.

Wild Card

USD/SEK

Ett hausseartat kors på det dagliga diagrammets Slow Stokastiska tyder på att detta valutapar kan se rörelser uppåt inom den närmaste tiden. Denna teori stöds av Williams Percent Range som har tagit sig in i det översålda territoriet. Ligga långt kan vara det smarta valet för valutahandlare i dag.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.