Home > Sverigefond har sålt sitt SKF-innehav

Sverigefond har sålt sitt SKF-innehav

Carnegies Sverigefond har sålt sitt SKF-innehav, 1 miljon B-aktier, under november efter att tidigare i år ha ägt som mest 4,25 miljoner aktier eller 0,9 procent av kapitalet i kullagertillverkaren. Det innebar att fonden som mest hade 6 procent av sina tillgångar i SKF.

Det framgår av Carnegies kommentar från i tisdags om Sverigefondens utveckling, och av SIS Ägarservice.

”Itakt med kursuppgången handlas SKF till 17,5 gånger årets vinst, vilket är för högt. Marknaden räknar med att vinsten stiger 30 procent nästa år, vilket vi inte tror på”, skriver fondförvaltaren Simon Blecher efter att ha lyft ett varningens finger för att bli för optimistisk i ljuset av PPM-pengar, årsskifteseffekter och positiva USA- och Kinasignaler.

”Det är sällan så bra (eller dåligt) som marknaden vill ge sken av och därför kan det vara läge att iaktta lite försiktighet. Vi tror fortfarande att våra aktier kommer att ge positiv avkastning, men nu vill det till att vinsterna stiger”, heter det vidare i kommentaren.

För SKF-pengarna har fonden ökat innehaven i Electrolux, Sandvik och Skanska, företag vars vinster enligt Carnegie värderas lägre än SKF:s, ”och därtill tre bolag med högre direktavkastning än SKF”.

Av: Direkt

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto