Home > Swedbank-analys lyfter enorm potential för ögonsensorbolaget Tobii.

Swedbank-analys lyfter enorm potential för ögonsensorbolaget Tobii.

Ögonsensorbolaget Tobii är en teknikledare, vars resultat har potential att skjuta i höjden då bolaget går in i högvolymmarknader för konsumentelektronik.

Det skriver Swedbank i en analys daterad den 3 oktober, där banken tar upp bevakningen av Tobii med en positiv syn på aktien.

”Vi spår att marknaden för eye-tracking möjligen kan vara värd 2 miljarder dollar år 2020. Givet sin starka position, verkar Tobii vara väl lämpad att vinna ’first mover’-fördelar och ta en hygglig andel av vinstpotentialen”, skriver Swedbank.

Dessutom stärks den positiva synen på aktien ytterligare av att Tobii har flera karaktärsdrag som gör bolaget till ett attraktivt förvärvsobjekt för globala teknikjättar, påpekas det i analysen.

Som Nyhetsbyrån Direkt rapporterat tidigare på måndagen inleder Swedbank bevakningen av Tobii med en köprekommendation och en riktkurs på 92 kronor.

Vid 10.15-tiden på måndagen hade Tobii stigit 2,8 procent till 73:75 kronor i Stockholm. Senaste tolv månaderna har bjudit på en oregelbunden kursutveckling, men aktien är upp närmare 60 procent på ett år.

Tobii (dagsdiagram)

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
Fed
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto