Home > Swedbank, Duni, NCC och Nolato är favoriter hos Börsveckan

Swedbank, Duni, NCC och Nolato är favoriter hos Börsveckan

Swedbank, Duni, NCC och Nolato ingår i den portfölj om tio aktier som tidningen Börsveckan satt samman för 2014.

Intresset för utdelning har ökat under de senaste åren, konstaterar tidningen i årets första nummer.

”Orsakerna är väl kända. Räntor ger för lite. Kursslakten 2008 gjorde att många tappade tron på kursuppgång som stabil källa till avkastning. Dessutom har företagen, med rekordmycket pengar och låga investeringsbehov, hög förmåga att svara upp mot detta intresse”, skriver tidningen.

Swedbank respresenterar banksektorn i utdelningsportföljen. Risken för sänkta utdelningar är låg, samtidigt som utdelningskapaciteten är hög och långsiktig, menar Börsveckans och ger rekommendationen köp.

Bland de väntade högavkastarna finns också servettillverkaren Duni. Tråkstämpel är på väg att försvinna för bolaget i takt med att exponeringen mot tillväxtländer ökar. En utdelningsökning från 3:50 till 4 kronor vore inte orimlig, menar Börsveckan, som också ser förutsättningar för en god kursutveckling under innevarande år.

Köp rekommenderas också för polymerprodukttillverkaren Nolato. Värderingen är attraktiv och vd har just köpt aktier privat, noterar Börsveckan.

Även byggbolaget NCC värderas lågt av börsen, i både absoluta och relativa termer. Med förbättrade marknadsutsikter och god direktavkastning passar aktien utmärkt i en långsiktig utdelningsportfölj, menar tidningen.

En annan BV-favorit är it-konsulten Avega.

”En volatil vinstutveckling betyder hög rörelserisk med det kompenseras av en låg finansiell risk i och med den starka balansräkningen och rådet blir därför köp”, skriver tidningen.

Vidare anser Börsveckan att Betssonaktien fortfarande är billig, att elhandlaren Malmbergs ännu är köpvärd och att Diös är en lämplig representant för fastighetsbolagen i utdelningsportföljen. Även det lilla bemanningsföretaget SJR får positiva omdömen.

Mer riskfyllt är ett köp av it-distributören Deltaco, där det dock finns chans till en hygglig utdelning och en tydlig vändning i resultatet i närtid, fortsätter tidningen.

Börsveckan varnar dock för att konsultbolaget Hiq har branschens högsta värdering, varför det inte finns något utrymme för bakslag. Avvakta, blir rådet.

Teliasonera platsar inte heller i utdelningsportföljen, mot bakgrund av de utdelningsrestriktioner som existerar, argumenterar tidningen.

Vidare råder Börsveckan sina läsare att ta hem vinsten i Electra.

Av: Direkt

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto