Home > Swedish Match i en långsiktigt uppåtgående trend

Swedish Match i en långsiktigt uppåtgående trend

Swedish Match är ett höglönsamt och högbelånat tobaksbolag som har gett sina aktieägare en avkastning på 323 % de senaste 10 åren enligt dagens krönika i Dagens Industri (Martin Blomgren 22/9 2011). Aktien har även i år gått bra med en uppgång på 14 % beräknat på dagens kurs 220,8. Företaget bedöms ha en mycket stabil intjäning och är därför extra intressant i oroliga börstider som nu.

Den långa trenden definierat som 200 dagars medeltal har varit uppåt sedan juli 2009. Detta är tämligen unikt på Stockholmsbörsen.

Den korta trenden för Swedish Match är däremot mer oregelbunden. Vi toppade av i mitten av augusti strax över 240 kr och har sedan dess varit nere kring 218 kr som lägst. Under denna lilla stödnivå på 218 kr finns det ett starkare stödområde kring 208 till 202 kr.

Slutsats: Vi rekommenderar att köp av aktien för att hänga med på den långsiktigt uppåtgående trenden. Köpet kan med fördel göras så nära någon av stödområdena 218 eller 208-202 som möjligt. Stop loss förslagsvis på 199 kr. Är man mer kortsiktigt inriktad kan man försöka köpa nära stödet kring 218 kr och sedan sikta på en uppgång till 240 kr nivån. Stop loss 217 kr.

Swedish Match (Dagsdiagram)
Swedish Match (Dagsdiagram)

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.