Home > Swedish Orphan Biovitrum – Köpsignal med stor potential

Swedish Orphan Biovitrum – Köpsignal med stor potential

Sobi har efter en lång tids kräftgång fått köpsignaler som indikerar en betydande uppgångspotential. Vi rekommenderar köp, särskilt om aktien rekylerar ned något, men ta då gärna relativt små positioner i aktien.

Swedish Orphan Biovitrum, Sobi, har under förra året haft en trist kursutveckling. Sobi gick då ner hela 58% trots att aktien på slutet av året gjorde en ordentlig spurt uppåt från bottenkursen på 11,4 kr i november.

Nu verkar dock något ha hänt med aktiemarknadens syn på bolaget för aktien har stärkts betydligt och även passerat ett viktigt motståndsområde vid 18,5 kr.

Sobi handlas på Stockholmsbörsens lista för medelstora bolag. Tradingportalen brukar vanligtvis framförallt analysera bolag på listan för stora bolag. Trots det tar vi idag upp Sobi för en analys då aktien ser ut att ha en icke obetydlig uppåtpotential enligt den tekniska analysen.

Detta till skillnad från aktierna på stora listan som i dagsläget generellt sett ser väldigt tveksamma ut. De flesta aktierna där varnar istället för kommande nedgångar. Så vi tyckte det var intressant att som lite omväxling ta upp en aktie som ser bra ut.

Vi har också förstått att aktien av erfarna fundamentala analytiker sedan länge ansetts ha en betydande uppåtpotential. Aktiekursen har trots det tidigare inte gått så bra. Kanske kan det bli ändring på det nu?

Den långa trenden, definierat som lutningen på 200 dagars medeltalskurvan, är fortfarande nedåtriktad för Sobi. Den korta trenden har dock vänt uppåt.

Stochastic-indikatorn visar att aktien är lite överköpt, men det kan en aktie vara under lång tid om trenden är stark. Skulle dock Sobi göra en rekyl ned mot stödet vid ca 18,5 kr kan det innebära ett extra bra inköpstillfälle.

Sobi fick en relativt stark köpsignal när aktien gick över 18,5 kr nivån. Potentialen enligt dessa köpsignaler bedömmer vi är upp till motståndsområdet kring 26-28 kr.

Med tanke på att den långa trenden i Sobi fortfarande är nedåtriktad, likviditeten i aktien är begränsad, OMXS30 nått vårt målområde på 1 100-1 140 och att många andra aktier nu signalerar svaghet rekommenderar vi dock att man tar relativt små positioner i aktien.

Strategiförslaget är därför att köpa Sobi, särskilt om aktien rekylerar ned till ca 18,5 kr. Köp relativt små positioner. Sikta på 26-28 kr. Stop loss om aktien stänger under 16,6 kr. Flytta upp stop lossen allteftersom postionen visar vinst.

Sobi (Dagsdiagram)
Sobi (Dagsdiagram)

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.