Home > Taylor och Powell närmast att bli ny Fed-chef enligt Bloomberg News.

Taylor och Powell närmast att bli ny Fed-chef enligt Bloomberg News.

President Donald Trumps närmaste rådgivare styr honom mot att välja antingen John Taylor eller Jerome Powell som ny chef för Federal Reserve.

Det rapporterar Bloomberg News med hänvisning till källor.

John Taylor är ekonom vid Stanford medan Jerome Powell är Fed-guvernör.

Donald Trump ska ännu inte ha bestämt sig, och har sagt att han ska ge besked före sin avresa till Asien den 3 november. Förutom dessa två har hans ”shortlist” bestått av nuvarande Fed-chefen Janet Yellen, förre Fed-guvernören Kevin Warshi och den ekonomiske rådgivaren Gary Cohn.

På torsdagen genomförde Donald Trump sin sista intervju med kandidaterna, och hade ett samtal med Janet Yellen i Vita huset, vilket pågick i ungefär en halvtimme. Hon framstod som ”polerad” under mötet.

Ett besked från Trump kommer troligen inte att komma denna vecka, utan han vill överväga frågan ett tag till. Vicepresident Mike Pence och finansminister Steven Mnuchin trycker på för att välja antingen Taylor eller Powell, enligt två källor.

Alla kandidater ska samtidigt ha gjort bra ifrån sig vid intervjuerna. Cohn har inte intervjuats separat eftersom Trump känner honom väl.

Politico rapporterar samtidigt att Jerome Powell har framhållits som den bästa kandidaten av finansministern, som leder arbetet med att utse en ny Fed-chef.

Mike Crapo, chef för senatens bankkommitté, sade i en intervju tidigare i veckan att Janet Yellen varit för långsam med att höja räntan, och att han varit emot den förda politiken med kvantitativa lättnader. Han vill att Fed ändrar riktning.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto