Home > Taylor Wimpeys aktiepris: Vad kan vi förvänta oss från resultaten från Q4 2020?

Taylor Wimpeys aktiepris: Vad kan vi förvänta oss från resultaten från Q4 2020?

Taylor Wimpey är en brittisk utvecklare i hembyggnadsindustrin och har flera verksamheter i Storbritannien och Spanien. Taylor  Wimpeys aktiepris konsoliderade de senaste tre månaderna i ett horisontellt mönster, och kunde inte ta sig över den viktiga GBP172-nivån.

Inför resultatrapporten för Q4 2020 ökar pressen mot den horisontella resistensen, framförallt sedan industrin klarade sig relativt väl under pandemin tack vare attraktiva finansiella villkor till följd av penningpolitiska lättnader från centralbanker.

När rapporterar Taylor Wimpey sina resultat från Q4 2020?

Taylor Wimpey släpper sina resultat från Q4 och hela 2020 den 2:a mars 2021.

Marknadens förväntningar på Taylor Wimpeys resultaträkning

Marknadsdeltagare förväntar sig en nedgång i intäkter till 3,9 miljarder dollar, vilket är cirka 30% mindre jämfört med samma period för ett år sen. Kampen mot pandemin leder dock till optimism för en gradvis återhämtning i viktiga industrier, så vi bör inte överraskas om investerare väljer att titta mer på framtidsutsikterna.

Exempelvis förväntas pris/sälj-förhållandet ligga på 1,93 under nästa veckas rapport, och falla dramatiskt framöver tack vare ökad försäljning under 2021.

Taylor Wimpeys aktie: en teknisk analys

Taylor Wimpeys aktiepris har formerat horisontell konsolidering som kan vara konsolideringen av en stigande flagga. Från ett tekniskt perspektiv kan denna konsolidering betraktas på två sätt.

För det första kan det vara kanalens genombrott, det vill säga att priset kan ta sig över den övre kanten av kanalen och närma sig kanalens längd.

En annan tolkning kan vara att detta är en del av stigande flagga. I så fall pekar den uppmätta rörelsen mot en betydligt högre nivå för Taylor Wimpeys aktiepris.

I båda dessa fall är det bäst för investerare att vänta på ett genombrott. Vid positiva resultat och en stigande reaktion på marknaden kan investerare vänta på dagens stängning för att se om priset har klarat av att ta sig över viktiga nivåer. Om så är fallet fungerar den uppmätta rörelsen som ett mål, medan den lägre kanten av konsolideringen som en stopp-förlust.

Om Taylor Wimpeys aktiepris å andra sidan är en besvikelse och marknaden inte hittar stöd vid kanalens lägre kant kan ett stigande scenario uteslutas.

Hur ser prognosen ut för Taylor Wimpeys aktiepris?

Taylor Wimpeys verksamhet påverkades av hälsokrisen. Även Brexit har spelat en viktig roll i företagets framtid då företaget är inblandad i flera projekt i Spanien, i EU. I ett försök att hantera krisen valde Taylor Wimpey att säga upp en del av sina anställda, för att göra sig av med 15 miljoner GBP i kostnader. Taylor Wimpeys aktiepris ser ut att stiga medan det befinner sig i den horisontella kanalen, och ett genombrott efter positiva resultat kan leda till att investerare trycker upp priset ännu mer.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.