Home > Teaterjätten AMC i avancerade samtal för att refinansiera sina skulder

Teaterjätten AMC i avancerade samtal för att refinansiera sina skulder

AMC var en av de bäst presterande aktierna förra året, och företaget vill refinansiera sina skulder.

Teaterjätten AMC Entertainment ska enligt uppgift ha förhandlingar om att refinansiera sina skulder. Enligt Wall Street Journal är företaget för närvarande i samtal med flera intressenter för att refinansiera sina skulder och minska sin räntebörda.

AMC var en av de bäst presterande aktierna 2021 efter att den blev en favorit bland detaljhandlare. Efter uppkomsten av GameStop blev AMC en memeaktie och noterade enorma uppgångar förra året.

Wall Street Journal sa att företaget är i avancerade samtal med flera intressenter för att refinansiera sina lån, sänka sina räntor och sträcka ut sina löptider med flera år.

Den senaste utvecklingen kommer efter att företagets vd Adam Aron tidigare denna månad kommenterade att AMC:s stora mål för 2022 är att förbättra sin finansiella ställning.

Företaget har för närvarande mer än 5 miljarder dollar i skuld. Aron sa dock att företaget inte har några förfallodagar förrän nästa år.

Aktien i AMC är nere med mer än 1,5% idag efter nyheten om skuldrefinansieringen. Vid presstillfället handlas AMC för $16,40.

AMC har upplevt stora förluster sedan årsskiftet. Aktierna i bolaget har sjunkit med nästan 40% under de senaste tre veckorna, vilket nästan utplånade vinsterna de noterade förra året.

Underhållningsföretaget kunde generera enorma summor via aktieförsäljning förra året, tack vare det massiva rallyt som orsakades av meme-aktiefrenzyn. AMC lyckades dock inte vinna aktieägarnas godkännande att emittera nytt kapital i bolaget vid två olika tillfällen.

Därför kan bolaget inte emittera fler aktier för att de ska kunna rensa ut en del av sina skulder. AMC är en av de företagsenheter som för närvarande accepterar Bitcoin, Ether och en mängd andra kryptovalutor som betalningar för sina tjänster.