Home > Techföretag kan drabbas av kommande Trump-beslut.

Techföretag kan drabbas av kommande Trump-beslut.

Flera techföretag reagerade på amerikanske presidenten Donald Trumps inreseförbud från sju i huvudsak muslimska länder och sade att det kränker landets principer och riskerar att störa landets innovation.

Donald Trumps nästa drag kan innebära ännu större problem för samma företag, skriver Bloomberg News.

Administrationen har tagit fram en order som riktar in sig på att göra om de program för arbetsvisum som techföretag förlitar sig på för att anställa tiotusentals arbetare varje år.

Om ordern implementeras kan det innebära stora förändringar för företag som Infosys och helt ändra på hur företag som Microsoft, Amazon och Apple rekryterar.

Företag skulle tvingas försöka anställa amerikaner i första hand och om de rekryterar utländska anställda skulle prioritet ges till de som tjänar mest.

”Vårt lands immigrationspolitik ska utvecklas och implementeras för att i första han tjäna USA:s nationella intressen”, heter det i förslaget till ordern som Bloomberg News tagit del av.

Arbetsvisum togs ursprungligen fram för att företag skulle kunna rekrytera kompetens från utlandet när den inte kunde hittas innanför gränserna. På senare år har det kommit anklagelser om att företag har missbrukat dem för att hämta billigare arbetskraft.

”Om företag använder programmet för billig arbetskraft, tror jag att det kommer påverka dem och de kommer tvingas betala mer”, sade Ron Hira, professor vid Howard Universitetet.

”Om techföretag använder programmet för specialiserad arbetskraft kan det finna att fler visum blir tillgängliga”, sade han.

Donald Trump undertecknade på fredagen order om inreseförbud från sju i huvudsak muslimska länder som skall gälla i 90 dagar, samt utöver detta gavs en order om ett flyktingstopp från Syrien som gäller i hela 120 dagar.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
EU
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto