Home > Teckna Ahlsell, Köp Swedol och Christian Berner i Börsveckans senaste nummer.

Teckna Ahlsell, Köp Swedol och Christian Berner i Börsveckans senaste nummer.

Teckna Ahlsell, köp Swedol och Christian Berner, sälj Kappahl, avvakta Com Hem, Betsson och Peab – de råden ger tidningen Börsveckan i sitt senaste nummer.

Industrigrossisten Ahlsell har en lite ansträngd balansräkning och börsnoteringsprocessen lämnar en del att önska, men Börsveckan ger rådet att teckna med reservationen att potentialen blir begränsad i den övre delen av det breda teckningsintervallet 45-58 kronor.

För Swedol, sedan maj inklusive Björnkläder, är Börsveckan beredd att betala en premie för fokus på proffskunder i jämförelse med Byggmax och Clas Ohlson. Kursrally gör potentialen begränsad på kort sikt, men Börsveckan har tolvmånadersperspektiv och sätter köpråd.

Handelsbolaget Christian Berner Tech Trade straffades på First North efter att ha mot förväntan rapporterat minskande omsättning. Orderingången har dock ökat. Börsveckan tror att tappet var av engångskaraktär och säger köp.

Förväntningarna på lönsamhet i Kappahl har ökat lite för mycket för Börsveckan, som tror på bättre köplägen, säljer och tar hem sin vinst.

Com Hem har fått fart på börsen och är nu fullvärderad, enligt Börsveckan, som avvaktar. Utländska ägare som driver igenom hög skuldsättning påminner Börsveckan om Eniro.

I Betsson ser tidningen stigande kostnader och låg tillväxt för det fjärde kvartalet och vidhåller att avvakta trots hög direktavkastning.

Bostadsdrivna Peab har lite utrymme kvar till kapacitetstaket och god orderingång. Är det slut med värdeförstörande prestigeprojekt nu? Upp till bevis. Värderingen är rimligt låg och rådet blir att avvakta.

Redaktionen säljer teckningsrätter i Nibe men ändrar för övrigt inte i den egna portföljen.

Börsveckan (dagsdiagram)

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
Fed
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto