Home > ”Teckna Hemfosa och köp Meda och Trustbuddy”

”Teckna Hemfosa och köp Meda och Trustbuddy”

Teckna Hemfosa och köp Meda och Trustbuddy även om risken är hög. Det skriver Börsveckan i måndagens upplaga, där även avvakta-råd ges för Sobi, MTG och Swedol och där ICA-aktien stämplas som dyr.

I Hemfosa lockar snabb tillväxt, där fastighetsbolaget har målet att i princip dubbla det egna kapitalet under kommande fem år till 10 miljarder kronor och därtill siktar på att nå branschens högsta totalavkastning.

”Sammanfattningsvis tror vi att det kan löna sig att ta rygg på Jens Engwall och rådet blir således att teckna senast den 19:e mars”, skriver Börsveckan.

Medas bokslut gav vidare aktien ett rejält lyft, efter att omsättning och aktiekurs stått och stampat under senare år, och chansen är att det markerar ett trendbrott, menar Börsveckan som rekommenderar köp trots att risken är hög.

”Det finns goda förutsättningar för att 2014 blir ett bra år för bolaget. Det blir än mer intressant då det inte är en tillväxt som bygger på en starkare konjunktur i och med att produkterna är relativt konjunkturstabila”, skriver tidningen.

Låneförmedlaren Trustbuddy, som expanderar i ett ”hisnande tempo”, har inte bevisat sin lönsamhet ännu men potentialen är onekligen stor, menar Börsveckan som utfärdar en köprekommendation med riskvarning.

”Som utpräglad chans/risk-aktie går det möjligen att försvara ett köp för placerare som inte finner affärsupplägget stötande. Bolaget är skuldfritt och under våren väntas en liknande amerikansk aktör, Lendingclub, bli börsnoterad, vilket kan skapa ett större intresse för branschen. Därtill kommer att Trustbuddy framstår som en typisk uppköpskandidat”, skriver tidningen.

För specialistläkemedelsbolaget Sobi sänker tidningen sin rekommendation till neutral. Sedan köprekommendationen vid aktiekursen 39 kronor har aktien nått all time high och mycket av potentialen anses redan diskonterad efter kursutvecklingen.

Även för mediekoncernen MTG, som pressas rejält av en strukturell förändring i tv-tittandet, blir rådet att avvakta.

Med risk för att vara något för försiktiga råder tidningen vidare till att avvakta med Swedol-aktien.

”Men kommer kursen ner mot 18-19 kronor är det ett bra läge att kliva på för den långsiktige investeraren”.

Ett oväntat starkt utdelningsbesked gav ICA:s kurs en knuff uppåt, men aktien anses nu vara i dyraste laget.

”På nuvarande nivåer börjar värderingen att kännas aningen ansträngd”, skriver Börsveckan, bland annat med hänvisning till att problemen i Norge är långt ifrån lösta.

Av: Direkt

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto