Home > Teckna IES och två köpråd i veckans utgåva av Börsveckan.

Teckna IES och två köpråd i veckans utgåva av Börsveckan.

Köp Electrolux och Kabe och teckna Engelska Skolan. Det råder Börsveckan läsarna i veckans utgåva. Tidningen uttrycker sig samtidigt mer tveksamt kring Absolent, Easyfill och Indutrade.

I vitvarujätten Electrolux ser redaktionen möjligheter till en långsiktigt högre rörelsemarginal och tillväxt genom förvärv de närmaste åren. Rådet blir att köpa aktien.

Husbilstillverkaren Kabes ökade volymer ger skalfördelar. Det blir en köprekommendation, trots osäker konjunktur och krona.

Internationella Engelska Skolan, IES, är attraktivt värderad enligt redaktionen som ser en riktkurs på 65 kronor som högst nåbar inom ett år. Teckningskursen är 52 kronor inför första handelsdag på torsdag den 29 september.

Absolent, där Melker Schörling är huvudägare, gör luftrengöring och är värderat till 18 gånger väntat rörelseresultat. Högt även med låg finansiell risk, enligt Börsveckan som ställer sig neutral till aktien.

Hylltillverkaren Easyfill har efter kursrusning varit uppe i miljardvärdering men har aldrig gjort vinst. Börsveckan ser kursdrivare på kort sikt men anser att kursen gått för hårt på de nyheter som varit och avvaktar.

Indutrade har betat av mer än 50 förvärv. Det avspeglas i en hög värdering i ett börsklimat där tillväxten tryter. Om börsen blir orolig under hösten riskerar värderingen att vika. Börsveckan avvaktar.

Börsveckan tar in minikyltillverkaren Dometic i den egna portföljen utifrån en attraktiv värdering med stöd från insiderköp och hopp om att bolaget ska justera upp prognoserna.

Börsveckan (dagsdiagram)

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
Fed
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto