Home > Teknisk analys: OMXS30 fortsätter ner

Teknisk analys: OMXS30 fortsätter ner

Index startade torsdagen med en viss bullish aktivitet och köpsidan pressade upp kursen till 1112. Nu ser det ut att vända ner igen. Kommer fallet fortsätta? Det kan ingen svara på och vi låter marknaden ge oss svaret. Det vi gör är att agera utifrån givna nivåer och använder tajta stop lossar.

Den 7:e juni skrev jag: ”Kombinationen av den fallande korta trenden och etableringen under golvet av den stigande trendkanalen effektuerar en kortsiktig säljsignal till utbrottshandlare. Således indikerar tisdagens doji formation obeslutsamhet bland investerarna, vilket innebär att vi tajtar till nödutgången vid en blankad position.

I efterhand kan vi konstatera att utfallet efter säljsignalen blev en kraftig nedgång på ca 2,5 procent. Index har alltså under veckan tappat mycket mark och det har gått snabbt. Den genomsnittliga tiden för en reversal är 5-6 handelssessioner och därför ser det ut som om vi kommer att få en botten som förmodligen endast är tillfällig.

MACD uppvisade en negativ – eller bearish divergens som det även brukar kallas i slutet av maj. Detta innebär att momentum avtagit medan prisgrafen bildat högre toppar.

Dagsmomentum (RSI-14) punkterade stödet vid 40 och noteras i skrivande stund på 34. När en notering sker under 30 anses index vara översålt.

På kort sikt (från någon dag till några veckor) är trenden fallande och index befinner sig nedanför samtliga glidande medelvärden. Index har nu också fallit under sitt 200 dagars glidande medelvärde och ofta ser vi att det blir en reaktion uppåt när detta sker. Istället för att spekulera i när en botten är på väg att bildas ska vi följa trenden och vår skyldighet i en trendföljande strategi är att navigera efter fortsatt nedgång. På nedsidan har vi inga tydliga stödområden. Den viktigaste stödnivån utgörs av den längre trendlinjen som binder bottnar i veckodiagrammet.

Slutsats: Index har punkterat ett flertal viktiga nivåer och den korta trenden som utgörs av det glidande medelvärdet på 20 dagar är fallande. Av denna bakgrund ska vi agera på säljsidan eller ligga utanför marknaden. De som tog korta positioner i samband med föregående analys bör flytta ner sin stop loss.

Stöd- och motståndsområden:
Motstånd: 1107 / MA-200 / 1126 / MA-20 / MA-50
Stöd: 1098 / 1089 / 1082 / Trendlinje

Teknisk analys OMXS30 (Daily)
Teknisk analys OMXS30 (Daily)
Taggar:
Usa
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto