Home > Silver testar motstånd

Silver testar motstånd

Silvret har utvecklats avvaktande i sidledes efter den kraftiga tekniska rekylen för ett par veckor sen. Med osäkerhet kring USD, EUR, Grekland etc så tycks folk lockas till silvret, som den mångtusenåriga värdebevarare ädelmetaller är. Dock är det viktigt att understryka att korrelation gemtemot guldet är liten.

Den 9:e maj skrev jag:Det är tydligt att silver är en volatil marknad som bjuder på möjligheter för den som vill spekulera. Att köpa nu är inte att föredra då kursen är på väg att utmana MA-50. En etablering ovan senast nämnda nivå skulle ge oss ytterligare en köpsignal.

I efterhand kan vi konstatera att silvret inte lyckades stänga ovanför MA-50, utan vände snabbt tillbaka.

MACD befinner sig på låga nivåer och dagsmomentum (RSI-14) noteras på 39,56.

På längre sikt (från ett till flera år) är trenden stigande, men på kortare sikt (från någon dag till några veckor) är trenden som utgörs av 20 dagar glidande medelvärde fallande. MA-20 är på väg att korsa MA-50 ovanifrån. Under tisdagen ökade silvret och testade motståndet 36,60-36,80, men köparna hade inte tillräckligt med självförtroende att etablera sig ovanför nivån.

Slutsats: 36,60-36,80 utgör en viktig bevakningsnivå på uppsidan. Vändningen vid motståndsnivån bekräftar det negativa sentimentet och mycket talar för att silver fortsätter ner. Således kommer en etablering ovanför bevakningsnivån ge oss en köpsignal på kortsikt för agressiva utbrottshandlare som inte har problem med att gå emot den fallande trenden.

Stöd- och motståndsnivåer:
Motstånd: 36,60-36,80 / 38,00 / MA-20 / MA-50 / 42
Stöd: 34 / 33 / 31,5 / 29,5 / MA-200

Taggar:
Usa
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto