Home > Teknisk, fundamental eller ingen analys

Teknisk, fundamental eller ingen analys

Jag har ett konto som jag bara utnyttjar till att testa nya strategier på. Jag kan säga att det kontot har sett ljusare tider, tills för 4 månader sedan då jag fick för mig att testa en idiot enkel strategi.

Teknisk analys visar egentligen något som redan har skett och sannolikheten för vad som kan hända i framtiden, men är det naturligt som människa att analysera något in i minsta detalj innan vi tar ett beslut? eller är det mer naturligt att människan agerar mer efter magkänsla och impulsivitet och lite ”som alla andra gör”?

Om det nu är som det senare alternativet varför analyserar vi då marknaden när den styrs av just människor, känslor och grupptryck? Jag har faktiskt inte tänkt på det själv, men det är väl för att hitta en edge, något som får oss att ligga ”steget före” alla andra som egentligen också strävar efter samma sak som en själv, vilket skapar ett flockbeteende och en rörelse på marknaden.

Tänk om man enbart skulle agera efter flockbeteendet, går marknaden upp så köper man och går det ner säljer man.

En dag fick jag för mig att ta fram en idiot enkel strategi som bygger på att trada enbart efter känslan på marknaden, går det upp så följer jag helt enkelt med o vice versa, man rider liksom på andras känsla och tro. En grön candlestick visar ju något positivt, positivitet brukar smitta av sig på andra och kan hålla i sig ett tag, samma sak med en röd candlestick som visar på något negativt som även det smittar av sig på andra. Enkelt, är någon glad blir man ju glad själv och tvärtom, det borde fungera likadant på marknaden eftersom människor ligger bakom alla rörelser, en glad candelstick genererar flera glada candlesticks etc.

Denna strategi fick faktiskt balansen på testkontot att vända. Denna strategi kör jag på S&P 500 och på daily chart.

I princip går strategin ut på att köpa på highest grön candlestick och sälja på röd lowest candlestick när de kommer, och när positionen går rätt några punkter så flyttar man stoppen till breakeven. Inga indikatorer, inget fundamental, inget tvivel eller analyserande, bara blint köpa o sälja, strategin är inte helt färdig och utvärderad, men som sagt så talar hitills testkontot sitt tydliga språk. Jag vill testa strategin minst 6 månader för att överhuvudtaget fundera på att trada efter den på riktigt.

Ni kan själva kolla lite på någon marknad och se vad ni tycker, kommentera gärna då vi kan utveckla och byta tankar med varandra angående denna strategi. Kom ihåg att bara riskera små pengar på nya strategier, pengar ni har råd att förlora.

Observera att detta är något som jag prövar och utvärderar, och inte min bestämda åsikt och tro. Men det är ganska spännande att se var det kan leda.

Nedan en chart som visar de köp respektive säljsignaler som uppstått sedan mars 2013.

S&P 500
S&P 500

7 förluster
12 break even
15 vinster

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto