Home > Tektoniska skiften inom investeringar och online-trading

Tektoniska skiften inom investeringar och online-trading

Antalet personer som sysslar med investeringar och trading på internet har ökat dramatiskt under coronavirus-pandemin. Då folk i många delar av världen var tvungna att stanna hemma, åtminstone i ett par månader, blev internet ett sätt att komma åt världen.

Att tjäna pengar på nätet är inget nytt – branschen för investeringar och trading är redan enormt stor med allt från sportbetting till hasardspel och investeringar. Alla branscher är unika, men dessa adresserar en viss typ av person – en person som är villig att ta en risk för att öka sitt kapital.

Coronavirus-pandemin innebar att allt fler började med investeringar och trading och det är en trend som framförallt blev uppenbar i USA. Trading-appen Robinhood klarade med knapp marginal av att ta emot alla nya användare, och de nämndes ofta som en orsak av amerikanska medier till aktiemarknadens fluktueringar.

Men vad var det egentligen som orsakade ett sådant skifte?

Trafiken till sportbetting-hemsidor gick ner kraftigt under pandemin

När pandemin var ett faktum var sport det första som försvann från kalendern. En så stor händelse som EM i fotboll ställdes in på grund av COVID-19, vilket drabbade sportbettingsidornas intäkter och trafik. Allt medan säsonger och turneringar sköts upp eller ställdes in förlorade branschen sina användare.

Och var skulle dessa användare vända sig? Vissa vände sig till casino- och pokersidor, en bransch som har sett mer trafik under pandemin. Men antalet folk som vände sig till online-trading var betydligt fler.

En förklaring till detta kan vara att trading inte är samma sak som hasardspel. Du behöver inte ha tur för att tjäna pengar utan istället krävs det tid och ansträngning för att använda en tekniskt sund strategi för att slå marknaden.

Detta är en bransch som är baserad på kunskap och information. Precis som i världen i övrigt är det erfarenhet som leder till framgång, inte minst när det kommer till att analysera marknaders rörelser. Men man måste börja någonstans.

Detta är ett stort ögonblick för online-trading. Det tog en sådan olycklig händelse som en pandemi för att skapa ett tektoniskt skifte för hur folk väljer att tjäna pengar på nätet, men nu är det ett faktum. De som nu har fått en känsla för att investera pengar på nätet lär inte återvända till sina gamla vanor när pandemin är över.

Detta innebär att trading-branschen är en av få branscher som är en tydlig vinnare under denna hälsokris.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto