Home > Tele2 förvärvar TDC Sverige för 2.9 miljarder kronor och finansierar köpet genom nyemission.

Tele2 förvärvar TDC Sverige för 2.9 miljarder kronor och finansierar köpet genom nyemission.

Teleoperatören Tele2 förvärvar TDC Sverige för 2,9 miljarder kronor. För att finansiera förvärvet kommer en nyemission att genomföras.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Tele2 uppskattar att årliga synergier från lägre operativa kostnader och investeringar kommer att uppgå till cirka 300 miljoner kronor. Ytterligare synergier av engångskaraktär förväntas att uppgå till 200 miljoner kronor.

Bolaget förväntar sig även positiv inverkan från korsförsäljning. Preliminärt estimat för integrationskostnader och övriga engångskostnader, som krävs för att uppnå synergierna, uppgår till cirka 750 miljoner kronor.

”Affären kompletterar mycket väl vår befintliga verksamhet i Sverige, och ger oss möjlighet att möta den globala trenden med stora företagskunder som kräver ett allt bredare utbud av kommunikations- och nättjänster. För våra aktieägare kommer kombinationen av Tele2 och TDC Sverige att innebära ett betydande värdeskapande genom de synergier affären kommer att generera”, kommenterar Tele2:s vd Allison Kirkby.

I samband med affären föreslår Tele2 att en nyemission med företrädesrätt för befintliga aktieägare om cirka 3 miljarder kronor genomförs. Företrädesemissionen förväntas vara genomförd under det fjärde kvartalet 2016, och är fullt garanterad av Tele2:s största ägare Kinnevik.

Under 2015 hade TDC Sverige, som är den danska operatören TDC:s svenska gren, intäkter på 3,4 miljarder kronor, och ett etbida-resultat på 0,4 miljarder kronor.

Tele2 väntas hålla en pressträff med anledning av förvärvet, klockan 12.00 på tisdagen.

Aktien förväntas tappa omkring 1 till 2 procent till följd av förvärvet enligt Merrill Lynch och Credit Suisse, och öppnade på onsdagen drygt en halv procent nedåt.

Tele2 (dagsdiagram)

Av: Michael Andersson för Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto