Home > Tele2 visar styrka

Tele2 visar styrka

Tele2 B rör sig förnärvarande upp och ner inom en svagt uppåtgående trend. Inom trendkanalen kan man agera med kortsiktiga strategier.

Telekomoperatören Tele2 har relativt konjukturkänslig verksamhet vilket i år har primierats av börsen. Tele2 B har därför endast gått ner med 5% i år trots att bolaget delade ut hela 27 kr per aktie i maj, vilket är betydligt bättre än för OMXS30 som istället gått ner med 15%. Inräknat utdelningen har en aktieägare i Tele2 B fått en värdeutveckling på hela 19% i år.

Aktiekursen i Tele2 B har sedan i somras rört sig svagt uppåt inom en ca 20 kr bred trendkanal. Den långa trenden, definierat som lutningen på 200 dagars medeltalskurvan, är i och för sig nedåtriktad, men det beror till stor del på nedgången efter den extra stora utdelningen i våras. Korrigerat för den stora utdelningen så är den långa trenden svagt uppåtriktad. Den korta trenden, som vi definierar som lutningen på 20 dagars medeltalskurvan, är i nuläget neutral.

Det intressanta med Tele2 B är också att aktien nu ligger i en mindre upp- och nervänd huvudskuldra-formation. Formationen har en nacklinje/motstånd vid ca 135 kr. Tele2 B är enligt Stochastic indikatorn lite överköpt för närvarande, så vi får se om aktien har kraft att gå över motståndet med en gång eller om den först ska rekylerar nedåt.

Går aktien över 135 kr ges dock en köpsignal som indikerar att aktien har potential att gå upp till ca 144 kr. Vid målkursen 144 kr har dessutom den uppåtgående trendkanalen sitt kanaltak, vilket gör det ännu lämpligare att först och främst sikta dit.

En kortsiktig strategi skulle därför kunna vara att köpa Tele2 B om aktien går över 135 kr. Sikta på ca 144 kr. Stop loss 132 kr.

En annan strategi för den aktive handlaren skulle kunna vara att köpa nära trendkanalens botten, i dagsläget ca 126 kr. Stoploss strax under trendkanalen. Sedan säljer man vid trendkanalens tak, som i dagsläget alltså är vid ca 144 kr.

Skulle Tele2 B däremot gå under trendkanalens botten och dessutom under stödet vid 124 kr så får aktien en kraftig säljsignal. Då rekommenderar vi blankning av aktien. Stop loss 131 kr.

Att ta position
Handla Tele2 B för uppgång med tex. Citi First TEL1L 136 96CIT*
Handla Tele2 B för nedgång med tex. Citi First TEL2C 145 52CIT*
Tele2 B (Dagsdiagram)
Tele2 B (Dagsdiagram)

*CitiFirst samarbetar med Tradingportalen vid marknadsföring av CitiFirsts produkter.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.