Home > TeliaSonera närmar sig en momentumsetup

TeliaSonera närmar sig en momentumsetup

Telia Sonera handlades upp 2,9 procent till 54:70 kronor i spåren av den kvartalsrapport som presenterades före öppning. Resultat och guidning var ungefär i linje med förväntningarna men en höjd utdelning och framförallt besked om stort återköpsprogram gladde marknaden. Bolaget höjer prognoserna för 2011 vilket kommer att leda till stigande estimat och värderingar.

Teknisk analys TeliaSonera: Efter föregående analys har aktien fallit tillbaks ner till 52 kronor, där vändningen kom. I samband med morgonens analys har noterar aktien en uppgång på nästan 3 procent.

Aktien befinner sig i en långsiktig upptrend, men har rekylerat ner från toppnoteringen vid 57 kronor och fått den medellånga trenden att bryta nedåt. Anpassningen till ny information är inte omedelbar och det är stor chans att dagens kraftiga uppgång ger upphov till en rekyl som vi skall använda för att leta köpsignaler.

I och med att momentumet har vänt upp i aktien (se MACD och pilen i
diagrammet) kan vi leta efter en momentumsetup. Den spända gummisnodden (se den infällda bilden) kommer med stor sannolikhet att försöka täppa till en del av gapet och det skall vi använda för att komma in till ett bättre pris, så länge momentumet hos MACD pekar uppåt.

Om kursen faller ner under MA-200 och framförallt om MA-50 korsar det längre medelvärdet uppifrån skall vi omgående vända på klacken, men det är en bit kvar dit.

Sammanfattning: Med ett positivt momentum kan vi leta efter Reverse and Go-lägen, vilket innebär att aktien rekylerar ner i under ett uppåtriktat momentum. Faller aktien ner mot MA-50 vid 53,50 och vänder upp därifrån kan vi köpa på någon veckas sikt med en riktkurs kring 57 kronor. Placera stoppen vid 51,90.

Motstånd: 55,00 / 55,40 / 56,00 / 56,70 / 57,00
Stöd: 54,35 / 54,10 / 53,45 / 52,80 / 52,00 / 50,50

TeliaSonera
TeliaSonera
Taggar:
Usa

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.