Home > Tellurians aktiepris stiger tvåsiffrigt – här kan du köpa aktien

Tellurians aktiepris stiger tvåsiffrigt – här kan du köpa aktien

Ännu en dag med höga olje- och naturgaspriser – och Tellurian är en av de många energiaktierna som steg som en raket. Företagets fokus på LNG-projektet sammanföll med stigande energipriser då bristande tillgång oroar investerare inför vintermånaderna.

Den senaste inflationsrapporten i USA drev aktiemarknaden nedåt medan oljan stiger till skyhöga nivåer. Eftersom företag vars verksamhet är beroende av olja korrelerar med råvarupriserna ökar även oljerelaterade aktier. Ett av de många oljebolagen i fokus igår var Tellurian, men det finns många andra med tvåsiffrig pristillväxt.

Låt oss ta reda på om du ska investera i oljeaktier just nu och vad du kan förvänta dig av en stigande olje- och gasaktie.

Hur och var du kan köpa aktier i Tellurian på nätet

Om du vill ansluta dig till den stigande trenden kan investeringar i råvaror eller aktier i olja och naturgas vara det bästa valet just nu. Du kan öppna både långa eller korta positioner med en av våra rekommenderade nätmäklare nedan:

eToro

eToro är en av världens ledande handelsplattformar som erbjuder courtage och avgifter som är bland branschens lägsta. Deras sociala handelsfunktion som kopierar andras handel är ett perfekt val för dig som ska sätta igång med investeringar.

Registrera dig med eToro direkt

Webull

Registrera dig med Webull direkt

Vad är Tellurian?

Tellurian är ett naturgasföretag med huvudkontor i USA. Företaget grundades 2016 och värderas nu till cirka 2 miljarder dollar. I fokus är projektet Driftwood LNG (flytande naturgas), den största exportanläggningen i Nordamerika.

Ska jag köpa Tellurian idag?

Efter negativa inflationsrapporter under veckan och skadorna i Mexikanska golfen för några veckor sedan blomstrade olje- och naturgaspriserna. Investerare fruktar brist, vilket bekräftades av American Petroleum Institute (API).

I sin tur samlar investerare nu sina pengar i energiaktier då de förväntar sig högre intäkter eftersom dessa företag kommer att dra nytta av de högre priserna på olja och gas. Detta är ännu viktigare med tanke på att vi närmar oss vintermånaderna, och U.S. Energy Information Administration (EIA) uppgav att naturgasinventeringen i USA är cirka 16,8% lägre jämfört med föregående år.

Tellurian är en av de många energiaktier som har lockat till sig investerarnas uppmärksamhet. Ändå är det inte den enda anledningen till att vi valde denna aktie idag. Oljeprisuppgången sammanföll perfekt med skapandet av exportterminalen Driftwood LNG (flytande naturgas) i Louisiana – för att inte tala om att LNG-priserna blomstrar när du läser detta.

Kortfattat kommer olje- och gaspriserna sannolikt att fortsätta stiga tills Gulfen återhämtar sig. MKB:s veckovisa naturgasrapport som släpps idag kommer att hjälpa investerare att bättre förstå produktions- och lagernivåer och hur dessa kommer att påverka industrin i framtiden.

En prisprognos för Tellurian 2021

Tellurian handlas till 3,54 dollar just nu. Analytiker har satt en högstanivå på 8 dollar och en lägstanivå på 0,9 dollar, vilket indikerar hög volatilitet.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto