Home > Terminerna pekar på något högre börsinledning

Terminerna pekar på något högre börsinledning

Terminerna för de ledande europeiska börsindexen pekade något högre inför måndagens öppning. SEB kan väntas lyfta efter stark kvartalsrapport.

”Det är en riktigt bra rapport, en av de bättre vi sett på flera år faktiskt. Det är bättre än förväntat på samtliga rader i resultaträkningen i stort sett och det som är mest positivt är att även om de är så pass bättre på intäktssidan är även kostnaderna något bättre än väntat, så kostnads-/intäktsrelationen är betydligt bättre än förväntat”, sade Andreas Håkansson, analytiker på Exane BNP Paribas, till Nyhetsbyrån Direkt.

Terminerna för tyska DAX, franska CAC 40, brittiska FTSE 100 samt regionala Euro Stoxx 50 var mellan 0,3 och 0,5 procent högre, kring klockan 8.40.

OMXS30-index har fått kortsiktiga köpsignaler och ligger uppåtgående trender. Däremot är nu indexet både överköpt och har börjat närma sig det starka motståndsområdet vid ca 1223. Dessutom kan den stundande rapportperioden resultera i en ökad volatilitet på börsen.

SEB släppte på måndagsmorgonen en rapport för det andra kvartalet där resultatsiffrorna överlag var bättre än väntat. Rörelseresultatet om 4,8 miljarder kronor kan jämföras med förväntade 4,0 miljarder kronor, i SME Direkts enkät. RBC räknar med omkring 4 procents uppgång efter rapporten.

H&M:s försäljningsökning i juni var inte riktigt så stark som väntat i SME Direkts analytikerenkät. Inte heller Clas Ohlsons juniförsäljning ökade så mycket som väntat.

På kvartalsrapportfronten har bland annat även Byggmax redovisat siffror inför måndagens öppning. Vid 13-tiden väntas vidare Axfood publicera sin halvårsrapport.

Astrazenecas finanschef Simon Loeth kommer att lämna bolaget i slutet av oktober för motsvarande post på BG Group.

Budryktena kring Swedish Match är ogrundade och det är ett bra läge att ta hem vinst nu, enligt Berenberg.

SEB Equities har tagit upp bevakning av Cloetta med en köprekommendation medan Semcon sänkts från köp till behåll.

Nordea Equity Research har i sin tur sänkt rekommendationen för Scania till behåll, från tidigare köp.

Société Générale har tagit upp bevakning av Africa Oil med rekommendationen behåll och riktkursen 48 kronor.

Morgan Stanley har höjt MTG till jämvikt, från undervikt, med höjd riktkurs om 60 kronor till 300 kronor.

Bank of America Merrill Lynch har dragit upp rekommendationen för SCA till neutral, från underperform.

DNB har upptagit bevakning av Ericsson med rekommendationen köp och riktkursen 89 kronor.

På makrofronten sänkte Fitch på fredagskvällen Frankrikes kreditbetyg till AA+, från tidigare AAA.

Kinas BNP ökade med väntade 7,5 procent under andra kvartalet, jämfört med samma period 2012. Vidare meddelade China Securities Regulatory Commission, CSRC, att det har höjt kvotramen för kvalificerade utländska investerare (QFII) till 150 miljarder dollar, nära en dubblering från 80 miljarder.

I eftermiddag publiceras detaljhandelssiffror som kan ge mer vägledning om tillståndet i den amerikanska ekonomin. Försäljningen väntas ha ökat med 0,8 procent i juni. Dessutom blir det Empire Manufacturing Index.

USA-terminerna 0,2 procent högre, på måndagsmorgonen.

OMXS30-index har fått kortsiktiga köpsignaler och ligger uppåtgående trender. Däremot är nu indexet både överköpt och har börjat närma sig det starka motståndsområdet vid ca 1223. Dessutom kan den stundande rapportperioden resultera i en ökad volatilitet på börsen.
OMXS30 (Dagsgraf)

Av: Direkt

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto