Home > Terminerna svagt ner inför öppningen

Terminerna svagt ner inför öppningen

“Utifrån en titt på dagens agenda finns det inte någon anledning att vänta sig en aktiv handelssession. En relativt statistikfri handelsdag i Asien kommer att följas av en liknande session i Europa”, skriver Deutsche Bank i ett morgonbrev.

Kring klockan 8.40 noterade terminerna för Eurostoxx 50, franska CAC 40 och tyska DAX nedgång på 0,4 till 0,5 procent. Motsvarigheten för FTSE var i stort oförändrad efter att London på måndagen hållit stängt för Summer Bank Holiday.

Astrazeneca har utnämnt Pascal Soriot till ny vd. Han tillträder den 1 oktober 2012. Den tillförordnade vd:n Simon Lowth kommer då att återgå till positionen som finanschef. Pascal Soriot kommer från Roche, där han sedan 2010 varit operativ chef för bolagets läkemedelsdivision. Astrazenecas preparat Zinforo har vidare godkänts av EU-kommissionen.

Africa Oil och Tethys Oil har båda rapporterat positiva resultat för det andra kvartalet på morgonen.

Tethys resultat belastades alltjämt av nedskrivningar om totalt 113 miljoner kronor relaterade till dels block 15 i Oman samt okonventionella olje- och gasprojekt i Frankrike. Tethys Oils oljeresurser i Sultanatet Oman noterade samtidigt en ökning med 41 procent, jämfört med 31 december 2011.

Carnegie har sänkt rekommendationen för Net Entertainment till behåll, från tidigare köp.

Deutsche Bank har sänkt rekommendationen för Handelsbanken till sälj, från tidigare behåll.

På makrofronten väntar definitiv spansk BNP för det tredje andra kvartalet och penningmängden i euroområdet i juli. Dessutom emitterar Spanien statsskuldsväxlar. På USA-agendan riktas intresset främst mot hushållens konfidensindikator samt även S&P/Case-Shiller husprisindex.

“Visst intresse kommer euroområdets penningmängd att få då detta indikerar till vilken grad som den penningpolitiska transitonsmekanismen fortsätter att trubbas av till följd av den europeiska skuldkrisen”, skriver Deutsche Bank i sitt morgonbrev till europeiska kunder och pekar på att hushållens konfidensindikator uppmärksammas från USA.

USA-terminerna var i stort oförändrade på tisdagsmorgonen, efter en oregelbunden utveckling på måndagen.

Den japanska regeringen sänkte sin ekonomiska bedömning för första gången på tio månader, i sin månadsrapport på tisdagen.

“Den japanska ekonomin är på väg att återhämta sig i en måttlig takt, delvis till följd av rekonstruktionsefterfrågan, medan vissa svaga rörelser har setts den senaste tiden”, skriver kabinettskontoret i rapporten och skruvar ner bedömningen för såväl global som inhemsk ekonomi.

I den asiatiska handeln hämtade Samsung Electronics igen en mindre del av måndagens kursfall. Apple vill se ett försäljningsförbud av åtta olika modeller av Samsungs så kallade smartphones i USA samt en förlängning av ett preliminärt försäljningsförbud för en surfplatta, efter Apples senaste domstolsframgång i en av flera patenttvister bolagen emellan.

“Samsung kan leva med att slåss ytterligare en dag”, sade Mark Newman, analytiker på Bernstein, till Bloomberg News och påpekade att effekten på Samsungs försäljning kommer att vara försumbar då det inte rör sig om någon nyare modell.

Av: Direkt

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto