Home > Tesla accepterar Bitcoin som betalningsmetod för sina bilar

Tesla accepterar Bitcoin som betalningsmetod för sina bilar

Under de senaste månaderna har Tesla varit ett hett ämne på finansiella marknaderna då de utannonserade en investering på 1,5 miljarder dollar i Bitcoin under starten av handelsåret. När detta utannonserades i februari 2021 steg Bitcoin till rekordhöga nivåer, då investerare uppskattade att Bitcoin allt mer omfamnades av stora företag.

Bitcoin som betalningsmetod

Teslas utannonsering kom efter PayPals beslut att acceptera fyra kryptovalutor (Bitcoin var en av dem) som betalningsmetod på sin plattform. Detta var ett stort ögonblick för Bitcoins värde, som steg från 10 000 dollar till 60 000 dollar under ett par månader. PayPals utannonsering signalerade även ökad användning av Bitcoin som betalningsmetod.

Tidigare denna vecka meddelade Tesla något liknande. De berättade för världen att de kommer acceptera Bitcoin som betalningsmetod för sina bilar, vilket är ännu ett tecken på den ökade användningen av Bitcoin i det ekonomiska systemet.

Hur många bilar kommer Tesla sälja via Bitcoin? Det återstår att se. Det innebär dock att Tesla gör mer än att bara investera i Bitcoin – de har blivit en hodler.

En hodler är en kryptoinvesterare som inte planerar att sälja sina insatser inom den närmaste framtiden. Tesla utannonserade även denna vecka att de inte planerar att sälja de Bitcoin som de tar emot via försäljning av bilar, utan att de avser att hålla dem långsiktigt.

Utannonseringen ledde till att Bitcoin ökade i värde, men vände sedan snabbt dagen efter. Troligtvis kommer många hodlers förtroende testas i framtiden, och marknadsdeltagare kommer då få veta vilka det är som stannar kvar och vilka det är som lämnar.

En intressant sak, både vad gäller Bitcoin och Tesla, är att antalet ”dödsannonser” för Bitcoin (det vill säga hur många gånger Bitcoin har sagts vara dömt att misslyckas) har minskat gradvis sedan 2017. Om detta innebär att Bitcoin kommer börja användas mer, och att folk har blivit mer vana vid tanken att Bitcoin är här för att stanna, kan det innebära något liknande även för Tesla.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.