Home > Tesla-aktien faller under $1 000. Är det bra tillfälle att köpa nu?

Tesla-aktien faller under $1 000. Är det bra tillfälle att köpa nu?

Tesla-aktien stängde under 1 000 dollar i fredags, då den amerikanska börsnedgången fortsätter. Är det dags att köpa, eller är detta början på en mer betydande korrigering?

En av de mest populära aktierna under pandemin är Tesla. Aktiekursen har skjutit i höjden och levererat 10x avkastning sedan april 2020 när covid-19-pandemin ledde till en global ekonomisk recession.

Senast handlades Tesla-aktier så högt som 1 200 dollar, en prisnivå där inte ens den mest optimistiska investeraren kunde motivera den skyhöga värderingen. Dessutom meddelade Teslas vd Elon Musk i november förra året att han överväger att sälja 10% av sina aktier för att betala skatt.

Han frågade sina Twitter-följare i en omröstning och lydde resultatet. Så han sålde och gjorde troligen det långt över $1 000/aktie, eftersom omröstningen är daterad den 6 november 2020.

Tesla rapporterar sina resultat för fjärde kvartalet och helåret 2021 nästa vecka, den 26 januari, klockan 16:30 Central Time. Är det dags att köpa Tesla-aktier eller att sitta och vänta på en mer meningsfull korrigering?

Teslas diagram är baisseartade

Ur ett tekniskt perspektiv är misslyckandet vid $1 200 och den efterföljande stängningen under $1 000 baisse. Ett dubbelt mönster kan ses då priset utmanar halsringningen.

Ett brott under halsen bör utlösa mer svaghet mot mönstrets uppmätta rörelse, sett i $600-området. Vid ett sådant fall skulle aktiekursen bryta den stigande trendlinjen som höll i sig sedan 2020-pandemins låga nivåer – ännu en baisseartad utveckling för Teslas aktiekurs.

Vad säger analytiker om Teslas aktiekurs?

Alla är inte hausse på Tesla. Faktum är att de flesta analytiker är antingen neutrala (39) eller har utfärdat en säljrekommendation (16). Av de 95 analytiker som täcker Teslas aktiekurs har 40 utfärdat ett köpbetyg.

Mest anmärkningsvärt, i början av det nya handelsåret, bibehöll Mizuho sitt köpbetyg med ett prismål på $1 300. Å andra sidan behöll JPMorgan sitt säljbetyg, med ett prismål på $295.

Vad är Teslas uppskattningar för de kommande åren?

Teslas intäkter förväntas nå $130,51 miljarder år 2025 och nettovinsten mer än fördubblas och nå $21,25 miljarder vid samma datum. Däremot handlas företaget till ett P/E-tal på 97,71, vilket innebär att en investerare kommer att behöva mer än 97 år av ackumulerad vinst för att motsvara sin investeringskostnad idag.