Home > Tesla-aktien ökar efter företagets rekordleveranser fjärde kvartalet

Tesla-aktien ökar efter företagets rekordleveranser fjärde kvartalet

  • Tesla levererade 308 600 fordon under oktober-december kvartalet, vilket slog Wall Streets uppskattningar på 263 026
  • TSLA-aktierna stiger med 9% eftersom investerare ser ytterligare en solid start på året för biltillverkarens aktie.

Tesla Inc.-aktien steg på måndagen när handeln startade starkt för en av Wall Streets stora aktörer, där TSLA-aktien steg så högt som $1 170 under tidiga affärer.

Den kraftiga uppgången i elbilstillverkarens aktiekurs kommer efter att företaget tillkännagav fantastiska siffror under sitt fjärde kvartal (oktober-december) i fordonsleveranser.

Teslas vd Elon Musk gratulerade företagets globala arbetsstyrka för det goda arbetet.

De 308 600 fordonen som levererades under fjärde kvartalet slog Wall Streets uppskattningar på 263 026, trots flaskhalsarna i leveranskedjan som påverkade chipleveranser över hela världen. Leveranserna ökade med nästan 70% detta kvartal jämfört med föregående år och toppade också de 241 300 fordonen under tredje kvartalet med cirka 30%.

Tesla siktar på 50% eller mer i leveranser framöver

Teslas kvartalsrapporter om leveranser är en nyckelindikator på den övergripande efterfrågan på elfordon, med företagets status som en global ledare som en pekare för efterfrågan inom branschen.

Genom att slå analytikernas uppskattningar har elbilstillverkaren understrukit sin förmåga att möta efterfrågan, och de bättre än förväntade siffrorna ger goda nyheter eftersom företaget siktar på att upprätthålla en 50% årlig ökning av leveranserna.

Med årliga leveranser som stiger till 936 172 för 2021, går Tesla in i 2022 på god grund efter att ha ökat produktion och leveranser runt om i världen med 87% jämfört med föregående år.

Enligt CNBC:s "Mad Money"-värd Jim Cramer kan detta bli ännu ett "magiskt" år för Tesla.

Tesla aktiekurs

Förra året steg Teslas aktie med mer än 50% och toppade marknadsvärderingen på 1 biljon dollar då den rankades bland Wall Streets bäst presterande aktier för året.

Även om uppgångarna på 44% i oktober var mycket imponerande och TSLA-priset nådde toppar över $1 230 i början av november, kunde det ha varit bättre för tjurar om bolagets aktiekurs inte hade slagit i motvind senare under året när företagets vd Elon Musk tillkännagav och började sälja 10% av hans insats.

En vinst på 9,2% från och med 15:29 GMT gör att aktien hamnar på $1 154, med en intradagsintervall på $1 170-$1 136.

Under de senaste sex månaderna har TSLA:s pris stigit med mer än 74%.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto