Home > Tesla återkallar nästan 500 000 elbilar på grund av säkerhetsproblem

Tesla återkallar nästan 500 000 elbilar på grund av säkerhetsproblem

Elfordonstillverkaren Tesla har återkallat nästan en halv miljon av sina bilar på grund av säkerhetsproblem.

Tesla, världens ledande elfordonstillverkare, återkallade 475 000 av sina Model 3- och Model S-fordon tidigare i veckan. Enligt National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) återkallade Tesla fordonen så att de kunde åtgärda problem med backkamera och bagageutrymme som ökar risken för att krascha.

Teslas aktier har minskat med mer än 2% sedan tillsynsmyndigheten meddelade återkallelsen på företagets vägnar. NHTSA tillade att man för närvarande för samtal med Tesla angående en annan kamerafråga och att man också granskar elfordonstillverkarens flodassistentsystem och andra frågor.

Tesla återkallade nästan 500 000 av sina Model 3- och S-fordon tillverkade mellan 2014 och 2021. Rapporten påpekade att företaget har återkallat 356 309 av 2017-2020 Model 3-fordon, och de kommer att ta itu med problem med backkamerorna.

Dessutom återkallade Tesla 119 009 Model S-fordon på grund av problem med fronthuven. NHTSA sa för Model 3 sedaner,

"Backkamerakabelstammen kan skadas av att bagageluckan öppnas och stängs, vilket förhindrar att backkamerabilden visas."

Tesla hade påpekat att man inte känner till några skador, dödsfall eller krascher relaterade till de problem som resulterade i återkallelsen av Model 3- och S-bilarna. Teslas aktier har fallit med mer än 2% sedan företaget tillkännagav återkallelsen.

Tidigare i veckan handlades TSLA runt 1 100 dollar per aktie, men den har fallit med mer än 2% och slutade med att året handlades på 1 057 dollar per aktie. Trots den senaste tidens dåliga prestanda har Tesla varit ett av de bäst presterande företagen i år.

Tesla gick in i triljondollarklubben när det gäller börsvärde, med aktiekursen upp med mer än 49% under det senaste året.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto