Home > Tesla fortsätter att stiga trots delning och kapitalökning

Tesla fortsätter att stiga trots delning och kapitalökning

Det stora intresset runt Elon Musks företag fortsätter. Tesla utannonserade en 1:5-delning som blir verksam från och med den första september, och företaget fortsatte ändå att dominera marknaden.

Detta skapar även stora problem för aktiemäklare i USA. Många aktiemäklare har varit oförberedda på det stora antalet konton som vill köpa Tesla-aktier, så under ett par dagar var det flera aktiemäklare som upplevde tekniska problem.

Med en marknadsandel på 415 miljarder dollar i torsdags är Tesla nu större än General Motors, Ford, Fiat Chrysler, Honda, Hyundai, Daimler, Ferrari, BMW och Volkswagen i marknadsandel. Kombinerat!

Tesla utannonserar en kapitalökning på 5 miljarder dollar

Igår köptes och såldes Tesla över 500 dollar (efter aktiedelningen), och det verkar inte finnas något som kan sakta ned Tesla-tjurarna. Företaget utannonserade en kapitalökning på 5 miljarder dollar, vilket normalt sett hade setts som en duvaktig åtgärd.

Företagets aktiepris reagerade omedelbart, men återhämtade sig senare under dagen efter ett starkt intresse från återförsäljare.

Men, passiva investerare måste även vara aktiva köpare nu. Om Teslas inträde i S&P500 blir en verklighet måste passiva investerare inkludera deras aktier i sina portföljer och sälja andra aktier för att kompensera för det. Detta är precis vad som har skett under de senaste dagarna – den allmänna marknaden sjönk med endast Tesla och ett par andra IT-företag som steg. Men, denna stigning var så stark att den fick aktieindex att stiga, med tanke på dess viktning i dessa index.

Aktiemarknadens utveckling i USA under pandemin är inget annat än otrolig. Bubblor ser ut att finnas överallt, men innan man kallar något en bubbla är det viktigt att överväga villkoren för en bubbla. Bara för att priset stiger snabbt innebär det inte att det är en bubbla.

Är Teslas aktiepris hållbart till dess nuvarande värdering? Nej. Faktum är att de gick förbi Visa i marknadsandel. Men om man jämför nettointäkter finns det en enorm skillnad. Teslas nettointäkter ligger på 0,4 miljarder dollar medan Visas ligger på 11,8 miljarder dollar.

Investeringar är dock mer komplicerat än bara siffror. Värdering av företag sker även med känslor. Ibland äger investerare aktier bara för att företaget är populärt, eller för att de gillar företaget eller produkten och inte bryr sig lika mycket om siffrorna och finansiella rapporter.

Om så är fallet måste Tesla ha många fans. Annars hade det varit svårt att förklara aktieprisets starka ökning.

Tags:

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt coin news

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.