Home > Tesla fortsätter att stiga – vad är det som driver priset?

Tesla fortsätter att stiga – vad är det som driver priset?

Tesla har haft ännu en stark vecka då företagets aktiepris steg med 8% två dagar i rad. Alla vill bli en del av detta elbilsföretag, trots det höga priset.

Stödpaketet i form av direkta pengar till befolkningen hjälpte aktiemarknaden, och Tesla har varit ett av de företag som gagnades mest. De ses av många som mycket mer än bara en elbilstillverkare och Teslas aktier stängde förra veckan på 867 dollar, och ligger högt under dagens pre-market.

Tesla och Bitcoin – 2000-talets bubblor?

Precis som Bitcoin, som nådde över 40 000 dollar över helgen innan den kraschade med 20% ses Tesla av många som en eventuell bubbla. Det finns dock stora skillnader mellan dessa tillgångar.

En av dessa skillnader är att Tesla är ett listat företag på börsen. Bitcoin å andra sidan är oreglerat. I och med det är det lättare att manipulera priset, framförallt då de flesta Bitcoins ägs av ett fåtal plånböcker. Detta förklarar varför de skarpaste ökningarna för Bitcoin och andra kryptovalutor äger rum över helgen, eller under högtider.

Precis som Bitcoin-investerare tror Tesla-investerare att företaget kommer revolutionera en hel industri. Bitcoin-fans menar att det behövs en reform av det rådande finanssystemet, och Bitcoin är här för att åstadkomma det. Tesla-fansen å andra sidan menar att Elon Musks vision kommer ledera företaget till en lönsamhet som kraftigt överstiger ett simpelt elbilsföretag.

Det stödpaket som har skickats ut av den amerikanska kongressen till flera miljoner amerikaner hjälpte hushållen att överleva pandemin. För vissa, framförallt den yngre generationen, var stödpaketet inget mer än lite extra kapital som kunde sparas eller investeras. Och var ska man investera det? Tesla är ett svar. Via fraktionerade aktier blev det möjligt för traders att äga en liten del av ett företags aktie.

Trading av värdepapper var ett av de vanligaste användningsområdena för de stödpaket som kom via CARES-lagen i USA. 2,3 biljoner dollar skickades ut till amerikaner med en inkomst på under 75 000 dollar om året, oavsett sysselsättning.

Baserat på det kan man anta att stora delar av det senaste stödet även kommer investeras på aktiemarknaden. En av de första sakerna som demokraterna lovade var även att dela ut ännu mer ekonomiskt stöd.

Man bör därför inte överraskas om Tesla fortsätter att stiga. Så länge som pengarna fortsätter komma lär priserna fortsätta att stiga.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt coin news

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.