Home > Tesla inkluderas i S&P 500

Tesla inkluderas i S&P 500

Många överraskades av att S&P 500 denna vecka utannonserade att de kommer introducera Tesla i indexet. Detta ledde till att Teslas aktiepris ökade (och även Elon Musks förmögenhet) i och med den ökade efterfrågan från passiva investerare.

För att klargöra finns det två slags investerare – aktiva och passiva. Aktiva investerare letar alltid efter nya aktier att lägga till i sina portföljer, och de förändrar sin portföljs struktur väldigt ofta. Målet är att spekulera på marknadens volatilitet. Å andra sidan har vi passiva investerare som endast använder ett index sammansättning och kopierar det. När en sammansättning förändras innebär det att passiva investerare förändrar sina portföljer.

Industrin med passiva investeringar är ganska stor. Det finns alltid en ”tävling” mellan passiva och aktiva investerare. Ibland går det bäst för passiva investeringar, medan det ibland är det motsatta som gäller.

Tesla inkluderas i S&P 500 i december

Investeringssamfundet tycker om att reta Tesla. Analytiker tittar på lager, intäkter och faktumet att företaget för inte så lång tid sedan tillverkade bilar i tält – och negativa nyheter lockar alltid till sig klick.

Men oavsett vad som har stått i nyheterna har Tesla valt att göra saker och ting på sitt sätt, och fortsätter regelbundet att expandera sin verksamhet. De öppnade upp nya produktionsanläggningar i Kina och Tyskland, expanderade sin produktlinje och fortsätter att innovera. De ligger alltid ett steg före konkurrenterna, vilket de lyckas med genom att investera i snabbare takt än sina konkurrenter.

Varje milstolpe som nås belönar investerare. Det är inte undra på att företaget har presterat så starkt år 2020. Faktum är att det är ett av de företag som har presterat bäst i år hittills då de har stigit med +481,65 YTD.

Tesla kommer göra sitt inträde i indexet i december. Genom att göra det blir de den största nya medlemmen som någonsin lagts till i indexet. Faktum är att Tesla nu är så stort att Dow Jones Indices, företaget som administrerar indexet, söker efter konsultation för att se om det är smart att introducera alla Tesla-aktier samtidigt, eller i två omgångar.

Detta är en win-win-situation för både Tesla och S&P500. Inträdet innebär att Teslas exponering ökar i investerarnas portföljer. Samtidigt får S&P 500 exponering till en av de mest eftertraktade aktierna i världen, och dess VD äger många av företagets aktier redan.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.