Home > Tesla ligger 6% lägre då Musks Twitter-undersökning antyder på en stor andelsförsäljning

Tesla ligger 6% lägre då Musks Twitter-undersökning antyder på en stor andelsförsäljning

Elon Musks Twitter-undersökning under helgen överraskade aktieägarna när han bad folk på den populära appen att rösta om han borde sälja 10% av sina Tesla-aktier för att betala skatt. Dessutom lovade han att följa resultatet.

Teslas aktieägare hade ingen avkopplande helg. På söndagen startade Elon Musk, företagets VD, en Twitter-undersökning som frågade folk om han borde sälja 10% av sina aktier för att betala skatt på orealiserade vinster.

Dessutom sa han att han skulle följa omröstningsresultaten, och resultatet tyder på att han borde sälja. Följaktligen faller Teslas aktier med -6,5% i förmarknadshandeln, senast till $1 142.

Sanningen är, Tesla samlade sig under pandemin. De hoppade nyligen över $1 000 i ett drag som utlöste många stopp. Det korta intresset för bolaget (dvs investerare som har korta positioner, som satsar på att bolagets aktiekurs kommer att sjunka) är magert, 3,72%.

Teslas lönsamhet har förbättrats konsekvent sedan han gick med i S&P 500-indexet, eftersom elfordonsindustrin kommer att dra nytta av den gröna vågen som kommer med nya regelverk för att stoppa klimatförändringarna.

Men den stora frågan efter mätningen är om det visar sig vara en seismisk händelse för börsen. Som en del av S&P 500-indexet kan en okontrollerad nedgång lätt utlösa en risk-off-miljö.

Vad fick Musk att vilja sälja sina aktier?

Elon sa att för att få slut på spekulationer om att orealiserade vinster är ett sätt att undvika skatt, föreslår han att sälja 10% av sitt Tesla-innehav eftersom han inte har någon lön och inte tar någon bonus från företaget. Med andra ord, det enda sättet för honom att betala skatt är att sälja aktier.

3,5 miljoner människor röstade på hans Twitter-undersökning och 58% stödde försäljning. Musk borde alltså inte komma undan att följa vad han predikade.

Vi vet inte om han faktiskt kommer göra det, men ett par frågor dyker upp. En är om hans bror, Kimbal, kände till omröstningen, eftersom han sålde Tesla-aktier värda över 100 miljoner dollar en dag innan omröstningens tillkännagivande. En annan är varför Elon reagerar på en föreslagen skatt som inte ens är en skattelag ännu?

Visst är Teslas aktieägare vana vid aktiekursens volatilitet. När allt kommer omkring steg aktiekursen +43% bara i oktober 2021. Kan detta vara början på en baisseartad marknad för Tesla?

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto