Home > Tesla – Mycket mer än bara ett bilföretag

Tesla – Mycket mer än bara ett bilföretag

Tesla befinner sig återigen i nyheterna då dess VD Elon Musk säger att företaget kan slå rekord detta kvartal och uppmanar sina anställda att göra sitt bästa under de kommande dagarna. Detta är inte första gången som Musk ber om sina anställdas stöd. Denna gång bad han sina anställda att sälja så många bilar som möjligt innan den 30:e september.

Tesla är dock mycket mer än bara ett bilföretag. Tesla Energy, deras energiavdelning, har stor potential och är en av anledningarna varför investeringshus fortsätter att hålla företagets aktiepris högt.

Tesla Energy – Juvelen bakom Tesla

Dagen innan Battery Day är det värt att ta en titt på Teslas energiavdelning. Medan den fortfarande är relativt liten (genererade cirka 2 miljarder dollar under 2019) har den potential att nå 200 miljarder dollar under de kommande åren enligt många analytiker.

Marknaden för stationära batterier, både små och stora, växer snabbt. Gröna trender i Europa och andra utvecklade länder har lett till stark efterfrågan på grön energi. Prognoserna säger att förnyelsebar energi kommer nå 40% av total elektricitetsgenerering mot slutet av årtiondet och i början av nästa. Intäkter från energiförvaring lär därför öka avsevärt och Tesla befinner sig i ledarposition att tjäna mest på dessa trender.

Det ultimata målet är att Tesla kommer bli en jätte inom elektricitet och efterhand bli större än vad de är inom fordon.

Efter att inte ha blivit inkluderade i S&P500-indexet gick Tesla tillbaka en del. Långsiktiga investerare som fokuserar på företagets vision och hur de bedriver sin verksamhet stannar dock kvar.

Medan Tesla köps och säljs till extremt höga värderingar fortsätter de att slå marknadens förväntningar. Denna senaste uppmaning från Musk att de har en chans att slå rekord antyder och att saker och ting inte var så illa under de senaste tre månaderna. För att Tesla ska ha en chans till ett rekordkvartal under pandemin måste det innebära att företaget hanterade krisen mycket bättre än vad marknaden förväntade sig.

Förbättringar som presenteras på Battery Day som antyder om en potentiell ökning av intäkter från energiavdelningen kommer troligtvis få företagets aktiepris att stiga. Detta tillsammans med Musks budskap till de anställda kan räcka för att få priset att stiga över 500 dollar, trots aktiedelningen.

Tags:

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt coin news

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.