Home > Tesla tappar 10% och Wall Street drar sig tillbaka – Marknadssvep

Tesla tappar 10% och Wall Street drar sig tillbaka – Marknadssvep

  • Wall Street drar sig tillbaka efter BNP-data.

  • Tesla-aktien rasar 10% efter att vd Elon Musk bekräftat förseningar i produktionen av viktiga fordonsmodeller.

Amerikanska aktier backade på torsdagseftermiddagen efter att ha öppnat uppåt efter offentliggörandet av ekonomiska data som visar att den amerikanska ekonomin expanderade mer än väntat under fjärde kvartalet 2021.

Enligt uppgifterna växte USA:s bruttonationalprodukt (BNP) med 6,9% under fjärde kvartalet för att överträffa de uppskattade 5,5% och de 2,3% som registrerades under tredje kvartalet.

Dow Jones Industrial Average stängde 0,02% lägre, medan Nasdaq tappade 1,4% och S&P 500 föll 0,54%. Russell 2000 sjönk 2,18%.

Inför fredagens session har veckovisa prestationer för indexen Dow ner 0,3%, S&P 500 med 1,6% och Nasdaq-kompositen med 3%.

Nedgångarna har raderat onsdagens uppgångar som följde efter den amerikanska centralbankens tvådagarsmöte, med volatilitet som fortsätter att diktera rörelser över de stora indexen. Fed indikerade behovet av räntehöjningar, som sannolikt kommer i mars som prissatts av marknaden. Centralbanken upprepade också sitt beslut att fortsätta en åtstramningscykel.

Den negativa åtgärden på Wall Street kommer inom en vecka som har sett stora företag rapportera positiva resultat för fjärde kvartalet. Men den såg också missar och nedslående vägledning från ett fåtal.

Bland de till bättre analytikers uppskattningar var Comcast (CMCSA), Intel (INTC) och Tesla (TSLA).

Teslas aktier sjönk dock i torsdags (som vi ser nedan) efter att ha avslöjat förseningar i produktionen. McDonald's (MCD)-aktier föll också efter att företaget missade resultatuppskattningar för fjärde kvartalet.

Apple Inc. (AAPL) rapporterar efter stängning.

Tesla (NASDAQ:TSLA) tappade 10%

Tesla-aktien sjönk med mer än 10% på torsdagen efter resultatet för fjärde kvartalet, då investerares sentiment för teknikaktien troligen dämpades efter ett stort avslöjande från biltillverkarens vd Elon Musk.

Teslas resultat för fjärde kvartalet överträffade analytikernas förväntningar, med intäkter under kvartalet på 17,7 miljarder dollar mot Wall Streets uppskattning på 16,6 miljarder dollar. Bolaget rapporterade en justerad vinst på $2,54 per aktie, jämfört med $2,38 som förväntades.

Elfordonsföretaget avslöjade att de förväntade sig att den årliga tillväxten skulle hålla takten på 50% eller mer för året. Teslas bruttomarginal, enligt DVx vd Jon McNeill, sätter företaget långt före rivalerna Ford och General Motors.

Rapporten om att produktionen av den efterlängtade Cybertruck och Semi-lastbilen skulle försenas verkar dock ha skrämt vissa investerare och uppmanat till försäljningstryck.

Men Goldman Sachs sa i ett meddelande att Teslas starka intäkter innebar att de var i en bra position för att fortsätta på sin tillväxtbana. Analytiker på bankjätten tilldelar aktien ett "köp"-betyg och upprepar prismålet på $1 200.

Medan analytiker på JPMorgan och Wedbush också är positiva på Tesla-aktien, har dagens nedgång pressat priserna till $840. Tesla-aktien har fallit med 16% under de senaste fem dagarna och mer än 30% hittills.

Taggar: