Home > Tesla utannonserar Bitcoin-investering – aktierna stiger

Tesla utannonserar Bitcoin-investering – aktierna stiger

Tesla hamnade i rubrikerna igår då de utannonserade att de har investerat 1,5 miljarder dollar i Bitcoin i januari. Nyheterna fick Teslas aktiepris att stiga, och det fick Bitcoin att stiga ännu mer. Kryptovalutan steg starkt över 40 000 dollar och tittar nu mot 50 000 dollar.

För Tesla-fans- och investerare var nyheterna chockerande, men inte så överraskande om man följer Elon Musks tweets. Han har en stark följar-bas på över 46 miljoner användare, och han lade nyligen till Bitcoin på hans Twitter-profil. Denna i sig skapade vågor i finansvärlden, så gårdagens nyheter kom som en bekräftelse på vad många misstänkt.

Vad innebär denna investering för Bitcoin- och Tesla-investerare?

Ett par saker att överväga angående Teslas Bitcoin-investering

Tesla utannonserade en investering på en och en halv miljard i Bitcoin i januari, samt att de troligtvis kommer acceptera betalningar i Bitcoin i framtiden. Ett par saker är värda att nämna här. Tesla har för det första först på sistone blivit lönsamma, och det är inte tack vare biltillverkningen utan på grund av miljökrediter som de säljer till andra biltillverkare. För det andra är Teslas kassaposition inte lika stark som många tror, och vissa menar att Tesla riskerar sin finansiella styrka genom att investera i spekulativa tillgångar.

Detta är nackdelarna med gårdagens utannonsering. Om man är resultatorienterad så har Tesla redan tjänat ett par hundra miljoner dollar i vinst. Om de köpte Bitcoin i januari till ett pris som låg på under 40 000 gav investeringen på 1,5 miljarder dollar cirka 37 500 Bitcoin. Efter gårdagens utannonsering har Bitcoin stigit till 46 000 dollar. Därmed är avkastningen på mindre än en månads tid rätt slående – lite över 200 miljoner dollar.

Självklart är detta fortfarande spekulation, och långsiktigt lär inte traditionella investerare som lagt sina pengar på Teslas aktie vara glada över beslutet att investera i en tillgång som är känd för sin enorma volatilitet. Men Musks fans består framförallt av millennie-generationen som värdesätter kryptovalutor, då de anser att de kan vara starten på ett nytt finansiellt system.

Om Teslas agerande var smart eller inte återstår att se. Kanske har företaget redan tagit ut en del av vinsterna från investeringen i januari?

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto