Home > Teslas aktie sjunker då Musks följare röstat för att sälja andelar

Teslas aktie sjunker då Musks följare röstat för att sälja andelar

Teslas aktier är nere med mindre än 1% under måndagens förhandelssession efter att Elon Musks följare rekommenderade honom att sälja några av sina andelar i företaget.

Aktien i NASDAQ-noterade Tesla Inc. sjönk med 0,64% under måndagens förhandelssession. Den senaste utvecklingen kommer när VD Elon Musks följare stöttar honom i att sälja några av sina andelar i elfordonstillverkaren.

Tesla är en av de ledande elbilstillverkarna i världen. De har satt trenden inom elbilssektorn och fortsätter att leda vägen. Teslas VD, Elon Musk, innehar en betydande andel i elbilsföretaget.

I en Twitter-undersökning under helgen frågade Musk om han skulle sälja 10% av sin andel i Tesla. Twitter-följarna röstade massivt för att Musk skulle sälja en viss procent av sin andel i företaget. Som ett resultat har TSLAs pris sjunkit med 0,64% hittills idag.

Undersökningen orsakades av en kommentar som nyligen gjordes från USA:s finansminister Janet Yellen, där hon påpekade att regeringen måste beskatta orealiserade vinster då de fortsätter att rikta in sig på de exceptionellt rika skattebetalarna.

Om det händer skulle Musk behöva samla in så mycket som 23 miljarder dollar för att kompensera en del av sina skatter, och ett av sätten att samla in pengar är genom att sälja några av sina aktier. Musk och hans företag, Tesla och SpaceX, har betydande investeringar i kryptovalutor som Bitcoin (BTC), Ether (ETH) och Dogecoin (DOGE).

Teslas inträde i kryptovalutaområdet var mycket populärt eftersom de köpte BTC för 1,5 miljarder dollar för ungefär ett år sedan. Företaget lade till Bitcoin som ett betalningsalternativ vid den tiden, men avbröt det senare på grund av oro för massiv energianvändning vid mining av bitcoins.

Musk erkände dock för några månader sedan att Tesla fortfarande har bitcoins i sin balansräkning. Teslas BTC-innehav ska ha ökat i värde vid det här laget, då den ledande kryptovalutan för närvarande handlas för över $66k-nivån.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto