Home > Teslas Battery Day en besvikelse, men Goldman höjer sitt prismål

Teslas Battery Day en besvikelse, men Goldman höjer sitt prismål

Tesla hade en svår dag igår – företaget aktiepris gick ned med över 10% efter en sämre än förväntat Battery Day samt mer allmän riskaversion på aktiemarknaden. Efter det årliga aktieägarmötet var det tanken att Battery Day-eventet skulle visa upp positiv utveckling i batteriindustrin. 

Elon Musk twittrade flera dagar inför eventet att företaget kommer utannonsera otroliga nyheter, och marknaden svalde det. När S&P500 och Nasdaq minskade förra veckan stod Tesla starkt kvar. Faktum är att Tesla i fredags var ett av få företag som såg ut att stiga i värde, mycket tack vare kommande Battery Day.

Vad utannonserade Tesla på Battery Day?

Om vi tar en titt på vad det var företaget utannonserade var det positiva nyheter för Tesla. Med tanke på övriga marknadsförhållanden borde företagets aktiepris ha stigit, men så var inte fallet denna gång. Efter att ha fallit till 500 dollar efter delningen avslutade Tesla gårdagen på 380 dollar per aktie.

På eventet visade Tesla upp sitt nya cellbatteri på 80 mm. Detta batteri kan förvara fem gånger så mycket energi och sex gånger så mycket ström som föregående generation. Dessutom kan batteriet ta en 16% längre. Detta är dock inte det genombrott företaget är ute efter, och Musk anser att cellteknologin måste avancera mer.

En annan sak att ha i åtanke är att Tesla planerar att tillverka en miljon bilar på sin fabrik i Shanghai och att de kommer uppgradera fabrikens produktionskraft. Med tanke på att en av tre bilar redan tillverkas i Kina är det ingen överraskning att Tesla satsar stort på den marknaden.

Teslas vertikala integration är tänkt att resultera i en kostnadsreduktion på 50% dollar per KWh. Under de kommande tre åren kommer detta leda till att Tesla kan bygga en elbil som endast kostar 25 000 dollar.

Under normala marknadsförhållanden är det inget som är orealistiskt med det Tesla presenterade på Battery Day – tvärtom.

Till följd av det höjde Goldman Sachs prismålet på Teslas aktiepris direkt efter eventet. Dessutom har delstaten Kalifornien utannonserat ett förbud på alla bensindrivna bilar i delstaten efter 2035.

Vilket företag har en bättre position för att dra nytta av sådana förändringar än samma Tesla som gick ned med 10% igår?

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto