Home > Teslas VD kritiserar tyska IG Metall efter strejkhot.

Teslas VD kritiserar tyska IG Metall efter strejkhot.

Tesla har en vision om att påskynda övergången till hållbar energi, den missionen är nog inget som fackförbundet IG Metall delar.

Det har Teslas vd Elon Musk framhållit i ett brev till anställda på en nyligen förvärvade tyska robotenheten Grohmann Engineering som Deutsche Presse-Agentur tagit del av.

I brevet gav han samtidigt en jobbgaranti för de anställda på Grohmann. Tesla ser inte framför sig några personalnedskärningar eller uppsägningar under de kommande fem åren. Då Grohmann har en viktig roll för elbilstillverkaren är planen i stället att öka produktion och personal vid Grohmannfabriken i Prüm, meddelade Tesla-vd:n i brevet.

IG Metall har kallats in för förhandlingar om kollektivavtal efter att Tesla förvärvat Grohmann i slutet av 2016.

”Företaget har gett oss ett otillfredsställande bud”, sade Patrick Georg på IG Metall till söndagsupplagan av Die Welt. Han lade till att möjligheten till strejk skulle undersökas under innevarande vecka.

Vid Grohmann producerar Tesla viktiga maskiner för produktionen av den nya modellen 3 som är tänkt att börja produceras i mitten av 2017.

Enligt IG Metall ligger lönenivåerna för anställda hos Grohmann 25 till 30 procent under standardlönerna i metallindustrin. IG Metall har krävt att Tesla antar kollektivavtalet för metallindustrin samt ett avtal om framtida säkerhet, enligt tysk medierapportering.

IG Metall har inte tyckt att Teslas bud med bland annat 150 euro i månatlig löneökning varit tillräckligt.

Elon Musk har i sitt brev till de anställda förklarat att varje Grohmann-medarbetare utöver det skulle få Teslaaktier till ett värde på 10.000 dollar över fyra år samt en direktbonus om 1.000 euro kontant.

”I slutändan skulle varje anställd hos Tesla Grohmann ha chansen att – med lön och aktieandelar – tjäna tydligt mer än branschgenomsnittet och relativt vad levnadsomkostnaderna i Prüm vanligtvis ligger”, framhöll han.

Teslas VD kritiserar tyska IG Metall efter strejkhot.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
ECB
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto