Home > Tethys Oil får köp av Affärsvärlden

Tethys Oil får köp av Affärsvärlden

Affärsvärlden lämnar fyra råd i årets första nummer. Tethys Oil får rekommendationen köp, medan avvakta blir tipset för aktierna i Dedicare, Proffice och Etrion.

För Tethys Oil betonar Affärsvärlden potentialen i oljelicenserna i Oman, en stigande oljeproduktion och egen finansiering av prospektering. Som trigger för aktien i närtid lyfter tidningen fram februari månads reservuppdatering, såväl som släppet av borrprogrammet för året. Rekommendationen blir köp, med riktkursen 100 kronor på ett års sikt.

Värderingen i vårdbemanningsaktien Dedicare är pressad, och aktien är, enligt Affärsvärlden, billig om lönsamheten i bolaget återgår till tidigare nivåer. Tidningen har emellertid svårt att föreställa sig lönsamheten – som under de senaste åren försämrats successivt trots god tillväxt – stiga tillbaka till dessa nivåer. Bolagets konjunkturokänslighet, och dess position på vårdbemanningsmarknaden lockar emellertid i aktien, som får rekommendation avvakta.

Affärsvärlden ger också rekommendationen avvakta för bemanningsbolagsaktien Proffice. Säsongsmässigt svaga kvartal framöver, vd-byte, insiderförsäljning och dämpade marknadsutsikter lyfter tidningen fram som osäkerhetsmoment som motiverar rekommendationen.

Solenergibolaget Etrion har inlett året starkt, efter att det aviserat om en inbrytning på den japanska marknaden tillsammans med Hitachi, men några fortsatta kurslyft har Affärsvärlden svårt att se framöver innan fler marknader aviseras. Rekommendationen blir avvakta, med möjlighet till köp vid kurser under 4:48 kronor.

Av: Direkt

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto