Home > Theresa May står fast vid att inleda full Brexit.

Theresa May står fast vid att inleda full Brexit.

Storbritanniens premiärminister Theresa May uppgav på söndagen att hon står fast vid en fullständig Brexit från EU, och slog tillbaka mot kritiker mot hennes strategi som hotat att blockera processen i parlamentet, rapporterar Reuters.

I förra veckan meddelade en domstol i London att regeringen måste tillfråga parlamentet innan den kan aktivera utträdesparagraf 50 i EU-fördraget.

I en artikel i Sunday Telegraph skriver Theresa May att hon kommer att motstå varje försök att förmå henne att ändra sin inställning till Brexit.

”Folket har gjort sitt val, och de gjorde så bestämt. Det är regeringens ansvar att få jobbet gjort och fullfölja deras instruktion till fullo”, skriver hon.

Hon skriver att ett avslöjande av strategin inför förhandlingarna försämrar Storbritanniens position och att medlemmar i parlamentet som ångrar folkomröstningens resultat ”måste acceptera folkets vilja”.

Daily Mirror uppgav i helgen att oppositionsledaren Jeremy Corbyn sagt att han kommer att rösta emot inledandet av Brexit-förhandlingarna med EU om regeringen inte går med på hans Brexit-krav.

GBPUSD (dagsdiagram)

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.