Home > Theresa Mays Brexitansökan kan försenas något.

Theresa Mays Brexitansökan kan försenas något.

Den brittiska regeringen väntas använda sin majoritet i underhuset för att ta bort ett tillägg till brexitlagen som överhuset antagit.

Det rapporterar Reuters.

Överhuset röstade med siffrorna 358-256 för ett tillägg till regeringens brexitlag som kräver att regeringen lägger fram ett förslag om hur rättigheterna hos EU-medborgare som bor i Storbritannien ska skyddas. Detta ska ske inom tre månader efter att regeringen utlöst utträdesparagraf 50 i EU-fördraget, om att inleda brexitförhandlingarna.

Regeringen vill dock ta bort tillägget. Båda kamrarna i parlamentet måste vara överens om lagen som kan inleda brexit.

Danske Bank skriver i en kommentar att underhuset antagligen röstar ned tillägget och att överhuset därefter inte antas förhindra att lagen träder i kraft.

Detta försenar premiärminister Theresa Mays tidtabell något. Hon kan troligen inte utlösa paragraf 50 till EU-toppmötet den 9-10 mars, utan behöver troligen vänta åtminstone till den 15 mars. Men hon vill sannolikt fortsatt undvika att göra det i samband med EU:s 60-årsfirande den 25 mars, vilket talar för att hon ändå håller tidtabellen med att utlösa brexitförhandlingarna ”i mars”.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
ECB
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto