Home > Tieto – Rapportbesvikelse ger möjligt säljläge

Tieto – Rapportbesvikelse ger möjligt säljläge

It-konsultbolaget Tieto (TEN) fick en rejäl kalldusch under torsdagen och tillsammans med fredagens handel sänktes aktien med sammanlagt 13,4%. När sådana urskakningar sker är det sällan som volatiliteten stannar av direkt och vi kan förvänta oss fler tvära kast framöver. Då de flesta indikatorer pekar starkt ned vill vi vara på rätt sida om trenden och bevakar därför möjligheten att sälja aktien på momentum i veckan om läge uppstår.

I det kortaste perspektivet var stängningskursen 119,90 i fredags vilket också sammanfaller med två långsiktiga stödnivåer. Då stödnivån precis tangerats är därför de närmaste dagarna avgörande tekniskt för den fortsatta riktningen. En kortare rekyl upp kan väntas, vilket även har inträffat nu på morgonen och skulle ge ett mer gynnsamt läge att gå kort i denna aktie. Då den kraftiga volatiliteten kan leda till starka motreaktioner uppåt är det viktigt att bevaka närmsta motståndsnivån på 126,50 som kan bli intressant för ett eventuellt kortningsläge. Idealt blir handeln svag i aktien och vi tittar därför efter svaghetstecken som låg volym eller bear-flaggor under veckans handel.

MA 200 pekar sedan ett tag nedåt och avvisades under veckan vilket ger oss att den övergripande trenden på sikt också är nedåt. MACD har också intakt säljsignal sen innan och inga tecken på vändning i denna indikator visas i dagsläget.

Angående exponeringen så är den implicita volatiliteten i optionerna inte helt i paritet med aktiens rörelser vilket gör att spekulation i nedgång kan ske med säljoptioner om marknadstron är just fortsatt starka rörelser. Varningens ord dock för den stora spreaden i vissa optioner som kraftigt kan bidra till transaktionskostnaderna i dessa fall. Ha tålamod och fiska med limitorder i orderdjupet mellan köp- och säljkurs då detta ofta lönar sig.

Stöd och motståndsnivåer:
Stöd: 119, 114, 100
Motstånd: 122, 126,50, ~133 (MA 200)

Tieto
Tieto
Taggar:
Usa

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.