Home > Tio dags högsta för valutaparet EUR/USD

Tio dags högsta för valutaparet EUR/USD

EUR nådde ett tio dagars högsta mot USD under handeln i går, efter en positiv spansk obligationsauktion som ledde till en ökning i risktagande. Vid slutet av den europeiska handeln, steg valutaparet EUR/USD så högt som 1,2609, en ökning med nästan 70 punkter för dagen. När marknaderna gör sig redo att stänga för veckan, kommer valutahandlare att vilja uppmärksamma flera indikatorer som kan leda till volatilitet. Det brittiska producentprisindexet som släpps 8:30 GMT, kan ge hjälpa GBP att utvidga sina senaste hausseartade rörelser mot USD om den kommer in över det prognostiserade på -1,2 %. Senare under dagen kan den amerikanska handelsbalansen potentiellt leda till ytterligare nedgångar för USD om den kommer in under förväntningarna.

EUR/USD GBP/USD USD/JPY USD/CHF AUD/USD EUR/GBP
Daglig trend no down down up up up
Veckotrend up up up down up down
Motstånd 1.2624 1.5591 80.13 0.9693 0.9964 0.8184
1.2572 1.5537 79.70 0.9642 0.9915 0.8139
1.2540 1.5504 79.44 0.9611 0.9884 0.8111
Stöd 1.2490 1.5452 79.01 0.9561 0.9834 0.8066
1.2459 1.5419 78.75 0.9528 0.9803 0.8038
1.2407 1.5365 78.32 0.9479 0.9754 0.7993

Ekonominyheter

USD – Dollar deprecierade kontra mer riskfyllda valutor

Den amerikanska dollarn utökade sin senaste baisseartade trend mot dess högre avkastningsvalutor i går, där flera globala indikatorer genererade risktagande på marknaden. Betydligt bättre än väntade australiska sysselsättningssiffror fick valutaparet AUD/USD att stiga med nära 120 punkter under loppet av dagen, för att så småningom nå strax under den psykologiskt betydelsefulla nivån på 1,000. Senare under dagen lyckades valutaparet EUR/USD nå ett tio års högsta efter en solid efterfrågan på spanska obligationer vilket hjälpte att lätta på farhågorna för hälsotillståndet i den spanska banksektorn.

Vänder vi oss mot dagens handel kommer valutahandlare i USD vilja uppmärksamma den amerikanska handelsbalansen som släpps klockan 12:30 GMT. Analytiker prognostiserar att siffran bör komma in runt på -49,3B, och om detta är en riktig slutsats skulle det signalera en ökning från förra månaden. Om siffran kommer in på eller över förväntan, kan USD återta en del av sina senaste nedgångar innan marknaderna stänger för veckan. Samtidigt varnar analytiker för att alla eventuella uppgångar kan vara tillfälliga, eftersom investerare fortfarande är oroade över möjligheten att den amerikanska ekonomiska återhämtningen har stannat upp.

EUR – EUR hade en blandad handelsdag

Medan EUR hade betydande framgångar mot sina större valutarivaler i går, inklusive USD och JPY, tappade den mot andra mer riskfyllda valutor, däribland AUD. Utöver uppgången på 70 PIP punkter mot USD, lyckades EUR skrapa ihop 120 punkter mot JPY. Vid slutet av den europeiska handelsdagen handlades valutaparet EUR/JPY runt 100,50 nivån. Samtidigt ledde bättre än väntade australiska sysselsättningssiffror i att valutaparet EUR/AUD föll med mer än 100 punkter under loppet av dagen. Valutaparet nådde så lågt som 1,2592, innan det korrigerade sig självt upp till 1,2629.

I dag kommer valutahandlare vilja uppmärksamma eventuella meddelanden som kommer ut från euroområdet, särskilt när det gäller Spanien. Medan EUR har sett en ganska betydande återhämtning mot USD och JPY denna vecka, varnar analytiker för att de ekonomiska och politiska problemen som har plågat euroområdet fortfarande har potential att tynga EUR. Alla eventuella negativa indikatorer som rapporteras från regionen, kan leda till att EUR snabbt kan vända från sina tidigare uppgångar.

Guld – Guld vände nedåt efter ökat risktagande

Ett ökat risktagande hos investerare i går fick guldet att vända nedåt. Detta efter positiva nyhetshändelser som kom ut från Australien och euroområdet. Guld har nyligen setts som en trygg tillflyktsort på grund av den ekonomiska oron i USA och euroområdet. Den åtråvärda metallen deprecierade med nära 30 dollar för ett uns under den europeiska handeln, för att så småningom nå 1 599,94 dollar per uns.

I dag kommer investerare i guld vilja uppmärksamma nyheter från euroområdet. Om mer riskfyllda valutor såsom EUR och AUD fortsätter sin nuvarande uppåtgående trend, kan priset på guld få känna av ytterligare nedgångar innan handelsveckan kommer till slut. Samtidigt om någon form av utveckling kommer ut från euroområdet som leder till riskaversion på marknaden, kan guldpriset återta en del av gårdagens nedgångar.

Råolja – Råoljepriset steg med kinesisk räntesänkning

Råoljepriset hade uppgångar under hela den europeiska handeln i går, efter en överraskande kinesisk räntesänkning vilket togs som ett tecken på att den globala efterfrågan kan gå börja ta fart på nytt inom en snar framtid. Råoljepriset steg med över 2 dollar per fat i går och nådde så högt som 86,98 dollar per fat under mitten på dagens handel, innan det vände lätt nedåt. Så småningom stabiliserades råoljepriset runt 85,85 dollar per fat.

När vi stänger handelsveckan kommer investerare i råolja vilja uppmärksamma den amerikanska handelsbalansen 12:30 GMT. Med analytiker som förutspår att siffran kommer att visa en viss förbättring jämfört med förra månaden, kan nyheterna resultera i blygsamma dollar uppgångar under eftermiddagens handel. Om detta stämmer, kan investerare tolka nyheten som ett tecken på att efterfrågan på råolja kommer att ta fart i USA, vilket skulle kunna hjälpa priset på råolja ytterligare.

Tekniska nyheter

EUR/USD

Det veckovisa diagrammets Slow Stokastiska har bildat ett hausseartat kors, vilket tyder på att valutaparet kan utvidga sina kursrörelser uppåt den närmaste tiden. Dessutom har Williams Percent Range på samma diagram tagit sig in i det översålda territoriet. Ligga långt i detta valutapar kan vara att föredra för dagen.

GBP/USD

De flesta långsiktiga tekniska indikatorerna visar att detta valutapar ligger på neutral mark, vilket innebär att inga betydande rörelser är prognostiserade vid denna tidpunkt. Valutahandlare kanske vill ta en vänta och- se strategi då en tydligare bild kan visa sig senare i framtiden.

USD/JPY

Ett hausseartat kors på det dagliga diagrammets MACD/OsMA pekar mot en möjlig korrigering uppåt den närmaste tiden. Dessutom verkar Slow Stokastiska på det veckovisa diagrammet ha börjat bilda ett hausseartat kors likväl. Valutahandlare kommer att vilja hålla ett öga på denna indikator. Om korset fullbordas, kan det vara ett bra tillfälle att öppna långa positioneringar.

USD/CHF

Stokastiska Slow på det veckovisa diagrammet har format ett baisseartat kors, vilket indikerar att en nedåtgående prisrörelse kan komma ske de närmaste dagarna. Dessutom svävar Williams Percent Range på samma diagram runt det överköpta territoriet. Öppnande av korta positioneringar kan vara ett klokt val för detta valutapar.

Wild Card

GBP/NZD

Det dagliga diagrammets Williams Percent Range har tagit sig in i det översålda territoriet, vilket indikerar att en korrigering uppåt kan ske innan marknaderna stänger för veckan. Denna teori stöds av Stokastiska Slow på samma diagram, som har bildat ett hausseartat kors. Ligga långt kan vara att föredra för dagen.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt coin news

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.