Home > Tobii ser enorm potential i ögonsensorteknik.

Tobii ser enorm potential i ögonsensorteknik.

Det finns potential att ”skapa något väldigt stort” i Tobiis affärsområde Tobii Tech, men utvecklingen befinner sig fortfarande i en mycket tidig fas.

Det säger ögonsensorbolagets vd Henrik Eskilsson till Bloomberg News.

”Vi pratar om att cirka 1 miljard apparater slutligen kommer att ha den här typen av sensorer. Det kommer att ta tid men det är vad som kommer att hända”, säger han.

I intervjun upprepar han det finansiella målet att Tobii Tech ska kunna visa positivt kassaflöde 2018.

”Vi behöver avsevärt många fler kunder, och betydligt större volymer för att lyckas med det. Tobii Tech har idag mycket måttliga intäkter”, säger han.

Bland de potentiella marknaderna för Tobii Tech nämner han datorspel, datorer, surfplattor, smartphones, VR och fordonsmarknaden.

Intresset från stora bolag inom konsumentsektorn och fordonssektorn har ökat och Henrik Eskilsson konstaterar att ”mycket har hänt de senaste två åren”, skriver Bloomberg News.

Tobii kommer troligen fortsätta att öka investeringarna inom Tobii Tech nästa år, uppger Henrik Eskilsson och påpekar att bolaget har en stark kassa med omkring 300 miljoner kronor på banken utan lån.

”Behovet av pengar har att göra med vår investeringstakt i Tobii Tech, och så klart med tidshorisonten som krävs för att investeringarna ska bli lönsamma”, säger han till Bloomberg News.

Henrik Eskilsson ser också en tillväxtpotential inom sina två andra affärsområden; Tobii Dynavox och Tobii Pro.

Det kan också bli aktuellt med förvärv av ytterligare bolag, men Henrik Eskilsson känner inget behov av att göra det för närvarande.

Tobii (dagsdiagram)

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
Fed
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto