Home > Tobii spår marknad eyetracking passerar 10 miljarder kronor 2021-2024.

Tobii spår marknad eyetracking passerar 10 miljarder kronor 2021-2024.

Ögonsensorföretaget Tobii räknar med att det totala försäljningsvärdet av eyetracking-teknologi i form av hårdvarukomponenter, algoritmer och IP kan uppgå till flera tiotals miljarder kronor per år.

”Enligt bolagets bedömning kan den totala marknaden för eyetracking-teknologi för integration i produkter inom dessa områden passera ett försäljningsvärde på 10 miljarder kronor per år någon gång under tiden 2021 till 2024″, uppger Tobii i prospektet som presenterades på fredagen i samband med sin emission.

Bedömningen baseras på Tobiis vision att de flesta datorer, smartphones, VR-headsets och fordon kommer att vara försedda med inbyggd eyetracking i framtiden.

”Bolaget bedömer dock att det kommer krävas tid för marknaden att utvecklas. Givet en hög penetration inom dessa områden, bedömer Tobii att den totala marknaden på sikt kan uppgå till över en miljard enheter per år”, uppger Tobii.

Tobiis nya finansiella mål för affärsområdet Tobii Tech är att vara den marknadsledande leverantören av eyetracking-teknologi för integration i högvolymprodukter.

Vd Henrik Eskilsson vill emellertid inte precisera hur stor andel som Tobii siktar på att ha som marknadsledare när massmarknaden är en verklighet, eftersom det varierar kraftigt mellan olika marknader.

Tobii spår marknad eyetracking passerar 10 miljarder kronor 2021-2024.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto