Home > Topp 3 biobränsleföretag att köpa 2022

Topp 3 biobränsleföretag att köpa 2022

Bästa biobränsleföretagen att köpa 2022: Aemetis, Gevo och Green Plains.

Biobränslen är alternativa bränslen som härrör antingen från stärkelseråvaror (t.ex. majsetanol) eller från förnybara råvaror (t.ex. biomassabaserad diesel). En annan typ av avancerat biobränsle är också alla bränslen som härrör från cellulosa, icke-livsmedelsbaserade förnybara råvaror (t.ex. cellulosahaltigt biobränsle).

Med den gröna omställningen på gång överträffade biobränsleföretagen 2021. Här är tre biobränsleföretag att köpa 2022: Aemetis, Gevo och Green Plains.

Aemetis

Aemetis är ett amerikanskt företag från Cupertino, Kalifornien. Man driver bland annat en etanolanläggning i Kalifornien och utvecklar effektiv teknik för att producera biobränslen och biokemikalier.

I början av månaden tillkännagav företaget ett avtal om hållbart flygbränsle på 1,1 miljarder dollar med American Airlines. Ändå förlorar Aemetis fortfarande pengar och rapporterar negativ vinst per aktie för de senaste fem kvartalen. Men investerare är optimistiska, åtminstone om vi bedömer av aktiekursens utveckling – den är upp över 400% bara i år.

Analytiker är också optimistiska om aktiekursen. Av de fem analytiker som täcker företaget har alla utfärdat köpbetyg. Credit Suisse, till exempel, har behållit sitt köpbetyg med ett prismål på $31.

Gevo

Gevo har sitt huvudkontor i Englewood, Colorado, och verkar som ett företag för förnybara bränslen. De tillverkar bland annat hållbart flygbränsle och etanol, och det grundades 2005.

Gevos aktiekurs har stigit med över 66% under de senaste tolv månaderna, och investerare jublade över den senaste affären med Kolmar Americas. Enligt avtalet kommer Gevo att förse Kolmar Americas med 45 miljoner liter förnybara kolväten, den största affären för förnybara bränslen som tecknats.

Även om affären är goda nyheter för Gevo och dess aktieägare, har företaget ännu inte gjort vinst. Men analytiker är optimistiska, med tanke på att alla tre som följer aktiekursen har köpbetyg. Det största kursmålet tillhör HC Wainwright & Co., som ser aktien på $18.

Green Plains

Green Plains har sitt huvudkontor i Omaha, Nebraska, och det grundades 2004. De producerar och distribuerar etanol och driver lagringsanläggningar, bränsleterminalanläggningar och leasade järnvägsvagnar.

Företaget har ännu inte gjort vinst, men det hindrade inte investerare från att lägga bud på aktiekursen, upp över 170% YTD. Troligtvis fokuserar investerare på den prognostiserade ökningen av EPS, sett till $4,80 år 2025.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto