Home > Topp-3 bioteknikföretag att köpa innan det är för sent

Topp-3 bioteknikföretag att köpa innan det är för sent

Biotekniksektorn är ofta källan till stora investeringsmöjligheter. Risken som investerare tar är vanligtvis större, men det är även den potentiella belöningen.

Bioteknikindustrin anses vara mer riskfylld för investerare än andra branscher. Detta beror på att de flesta företag som är involverade i sektorn fokuserar på nya behandlingar för olika sjukdomar, och de flesta av deras utgifter går till forskning och utveckling utan garanti att någonsin återvinna investeringen.

Potentialen är dock enorm om en av produkterna i pipelinen får regulatoriskt godkännande eftersom massadoptionspotentialen skickar aktiekursen i höjden. Här är tre företag inom biotekniksektorn att överväga

Denali Therapeutics

Denali Therapeutics är ett amerikanskt bioteknikföretag med fokus på neurodegenerativa sjukdomar. Med huvudkontor i San Francisco, Kalifornien, såg företaget att aktiekursen fyrdubblades under covid-19-pandemin. 2021 kom dock en korrigering och hittills har priset fallit över -43% YTD.

Är denna nedgång en möjlighet att köpa in sig i en billig aktie? Analytiker tror definitivt det. Av de 14 analytiker som täcker aktiekursen i Denali Therapeutics har alla utfärdat köpbetyg. Senast behöll Oppenheimer & Co. sitt köpbetyg med ett prismål på $85.

Ultragenyx

Ultragenyx är ett amerikanskt företag som fokuserar på sällsynta och ultrasällsynta genetiska sjukdomar. Precis som Denali Therapeutics såg Ultragenyx sin aktiekurs falla 2021 på grund av dåliga vinster. Detta är dock ett företag som beräknas fördubbla sina intäkter till 2025, från nuvarande 352 till 872 miljoner dollar. Därför växer den i en takt som kan trigga intresse från investerare som är villiga att chansa på aktiekursen efter en sådan nedgång.

CareDx

CareDx är ett annat bioteknikföretag med en mycket större intäktstillväxt än sektorsmedianen på 62,85% jämfört med 17,03. De förvärvade nyligen MedActionPlan, i ett försök att nå transplantationspatienter.

Trots aktiekursnedgången 2021 har ingen analytiker utfärdat ett säljbetyg för företagets aktiekurs. Av de 14 analytiker som täcker aktien har 8 köpbetyg och 6 neutrala, med olika kursmål. Till exempel har Raymond James Financial behållit sitt köpbetyg med ett prismål på $90, medan Goldman Sachs har ett liknande betyg men med ett prismål på $95.

2021 har inte varit bra för bioteknikföretag. Det finns dock möjligheter, särskilt för de företag med hög intäktstillväxt.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto