Home > Topp 3 cannabisaktier att köpa 2022

Topp 3 cannabisaktier att köpa 2022

Topp 3 cannabisaktier att köpa 2022

Den legala försäljningen av cannabis förväntas nå 50 miljarder dollar år 2026. Här är tre cannabisaktier att köpa 2022: Aurora Cannabis, Tilray och High Tide.

Cannabisindustrin förutspås växa i imponerande takt under de kommande åren. Positiva politiska förändringar har drivit på marknadstillväxten i USA, men även andra marknader ser lovande ut. Till exempel förväntas den lagliga försäljningen i USA nå 50 miljarder dollar år 2026, medan den europeiska cannabismarknaden kommer att vara värd över 39 miljarder dollar år 2024.

Så vad är företagen väl positionerade för att dra nytta av branschens tillväxt? Här är tre cannabisaktier att köpa 2022: Aurora Cannabis, Tilray och High Tide.

Aurora Cannabis

Aurora Cannabis är ett kanadensiskt företag som säljer cannabis och cannabisderivat lokalt och internationellt. Med huvudkontor i Edmonton, är dess årliga inkomstuppskattning för räkenskapsperioden som slutar juni 2022 $200,79.

Förra veckan meddelade Aurora Cannabis slutförandet av sin största marijuanaleverans någonsin till Israel. Närmare bestämt har de skickat cannabis till ett värde av 7,8 miljoner dollar, och de utökade också sin styrelse till nio medlemmar.

Tilray

Tilray är ett amerikanskt företag som producerar och distribuerar medicinska cannabisprodukter. Företaget rapporterade sina kvartalsvinster och investerare som den Tilray gjorde vinst under det andra kvartalet av räkenskapsåret 2022. Som sådan steg aktiekursen idag med mer än 15%.

Av de 24 analytiker som täcker aktiekursen har 5 köpbetyg och 15 neutrala, medan 4 analytiker har säljbetyg. Senast behöll Cantor Fitzgerald sitt hållbetyg.

High Tide

High Tide är ett annat kanadensiskt företag som är engagerat i detaljhandeln med cannabis i Kanada och internationellt. I början av det nya handelsåret tillkännagav företaget ett avtal om att förvärva Bud Room Inc i en affär värd nära 3 miljoner dollar. Syftet är att förbättra tredje parts intäkter och leverera en bättre shoppingupplevelse för kunderna.

Företaget verkar med en bruttovinstmarginal på 36,25% och ökade sina intäkter med 117,91% på årsbasis. Vid nuvarande marknadspris har High Tide nått ett börsvärde på $270,98 miljoner och de har ett företagsvärde på $293,41 miljoner.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto